Diabétesz világnapi rendezvény a TF-en
2022. október 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

November 13-án, vasárnap a diabétesz világnapján színvonalas szekciókkal és előadásokkal igyekszik meglepni a közönséget a Sport-táplálkozástudományi Központ és a Sportos Cukorbetegek Egyesülete a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen.

Diabétesz világnapi rendezvény a TF en

Tavaly szép számú hallgatóság jelent meg a Sport-táplálkozástudományi Központ és a Sportos Cukorbetegek Egyesülete közös rendezvényén, és minden bizonnyal ez idén sem lesz másképpen. Erre a legjobb garancia a nívós előadásokkal és neves szakemberekkel tarkított programkínálat.

A „Sportos életmód a diabétesz menedzselésében” elnevezésű tudományos konferencia délelőtti szekciójában többek között arról hallhatunk előadást, hogy milyen együtt élni az 1-es típusú cukorbetegséggel, és szintén rendkívül érdekesnek ígérkezik a TF Sport-táplálkozástudományi Központjának alapítója, prof. dr. Martos Éva sportszakorvos előadása a sportági sajátosságok és a diabétesz kapcsolatáról.  

A délutáni szekcióban különös érdeklődésre tarhat számot a TF Pszichológiai és Sportpszichológiai Tanszékének vezetője, dr. habil. Lénárt Ágota sportpszichológus „Mentális jóllét a diabéteszben” című előadása.

Diabétesz világnapi rendezvény a TF en 1A szekciók zárásaként a Ride for your L1fe („Tekerj az életedért!”) című filmet tekinthetik meg az érdeklődők. A szakmai berkeken kívül csak kevesen tudják, hogy a film középpontjában álló amerikai Team Novo Nordisk kerékpároscsapat – amelynek a háromszoros magyar bajnok Kusztor Péter is tagja – az első profi országúti kerékpárosistálló, amely kizárólag cukorbeteg versenyzőket alkalmaz.

A filmet követő kerekasztal-beszélgetésen a magyar bajnok kerekes mellett ott lesz dr. Svébis Márk belgyógyász és diabetológus, prof. dr. Martos Éva sportszakorvos, valamint Shenker-Horváth Kinga dietetikus és táplálkozástudományi szakember. A beszélgetést a cukorbeteg hobbisportoló, Csík Csaba Krisztián moderálja.

A szekciókkal párhuzamosan különböző workshopokon vehetnek részt az érdeklődők. A műhelybeszélgetések során a szakemberek számos hasznos tanáccsal lepik meg a hallgatóságot, így többek között megtudhatjuk, hogyan kell használni a hibrid, zárt rendszerű inzulinpumpát, hogyan vásároljunk élelmiszert tudatosan, illetve milyenek a szenzoros cukormérés és távoli követés lehetőségei. Az egész napos programsorozat játékos vetélkedővel zárul.

A tudományos programra itt, a workshopokra pedig itt regisztrálhatunk.

A konferencia programja >>>

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!