Egyetemi tanári kinevezést kapott három TF-es oktató
2022. szeptember 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Jelentős elismerésben részesült a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem három meghatározó személyisége, dr. habil. Szmodis Márta, dr. habil. Sterbenz Tamás és dr. habil. Tóth László.

Egyetemi tanári kinevezést kapott három TF-es oktató

Novák Katalin köztársasági elnök az Alaptörvény 9. cikk (4) bekezdés c) pontja, valamint a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. Törvény 27. § (3) bekezdése alapján – a kultúráért és innovációért felelős miniszternek a fenntartóval egyetértésben tett javaslatára – 2022. szeptember 1-jével egyetemi tanárrá nevezte ki dr. habil. Szmodis Mártát, dr. habil. Sterbenz Tamást és dr. habil. Tóth Lászlót.

A hétfői tanévnyitó ünnepségen Hepp Ferenc-díjat átvevő Bartusné Szmodis Márta évtizedek óta erősíti a TF csapatát, az Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszék egyetemi docense, okleveles biológia szakos tanár, PhD fokozatot a humánbiológia területén szerzett, számos témában publikált. Kutatási tevékenységet végzett populációs és sportolói vizsgálatok terén a humánbiológia, a genetika, a táplálkozás és az életmód témakörében. A Magyar Sporttudományi Társaságának, a Magyar Biológiai Társaságának, a Magyar Edzők Társaságának, az EAA European Antropological Associationnek, a PWP Pediatric Work Physiologynak és az ECSS-nek is tagja.

A matematikatanár, szakedző végzettségű, közgazdaságtudományi doktor Sterbenz Tamás Sopronban született 1968-ban. Sportolóként válogatott kosárlabdázó volt, később szövetségi kapitányként a női válogatott szakmai munkáját is irányította. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkáraként tevékenykedett 2007 és 2013 között. 2014 óta tölt be vezető pozíciót a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen, ahol általános rektorhelyettesként és a Gazdasági és Társadalomtudományi Intézet igazgatójaként is dolgozott. Tavaly nyár óta ő a TF rektora.

Az elmúlt esztendőben négy intézet élére választott új igazgatót a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Szenátusa, közöttük a Tanárképző Intézet igazgatóját, a Pszichológia és Sportpszichológia Tanszék egyetemi docensét, az oktató és kutató, Tóth Lászlót – aki 35 éves TF-es múlttal büszkélkedhet – 2021 augusztusáig dolgozott sportszakpszichológusként a felnőtt és az utánpótláskorú férfi és női jégkorong-válogatott mellett. Ezt a termékeny időszakot hat világbajnoki aranyérem és A csoportos feljutások fémjelezték. Mellette dolgozott még úszókkal, atlétákkal, labdarúgókkal és vízilabdacsapatot is készített fel országos bajnokságra, Európa- és világbajnokságra.

Kinevezésükhöz ezúton is gratulálunk!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!