Az első hat meccséből ötöt otthon játszik a TFSE-MTK női kosárcsapata
2022. augusztus 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Elkészült a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság sorsolása a 2022–2023-as idényre. A legmagasabb hazai osztályban szereplő TFSE-MTK az első hat mérkőzése közül ötöt hazai környezetben, vagyis a Városmajorban játszik – de ettől még nem ígérkezik könnyűnek az idénykezdés.

TFSE MTK uralkodni kell az érzelmeken Magyar Bianka

Magyar Bianka vezetőedző együttese az első fordulóban, szeptember 24-én a PEAC-ot látja vendégül, majd a címvédő, nem mellékesen Euroliga-győztes Sopron érkezik a Városmajorba (szeptember 28.). Október 1-jén a Csata, október 6-án pedig a DVTK csapata lép pályára a TFSE-MTK otthonában. Ezt követően előrehozott mérkőzés következik a 13. fordulóból. Ekkor, október 11-én a Sopron vendége lesz a TFSE-MTK, hogy aztán október 15-én a Cegléddel csapjon össze hazai parketten.

Huszonegy nap leforgása alatt tehát hat meccset játszik a gárda.

Magyar Bianka csapata augusztus 8-án kezdte a felkészülést, ez lesz sorozatban immár a negyedik idénye a TFSE-MTK-nak az élvonalban. Az előző három kiírásban egyaránt bejutott a nyolc csapatot fölvonultató rájátszásba, igaz, 2020-ban nem rendezték meg a playoffot a koronavírus tombolása, illetve az emiatt meghozott szigorítások miatt.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!