Szomorú hétfő az Európai Egyetemi Játékokon
2022. július 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Lódzban zajló Európai Egyetemi Játékok tizedik versenyapján jóval kevesebb örömben volt részünk, mint már megszokhattuk. Labdarúgócsapatunk elvesztette a negyeddöntőt, éremesélyes cselgáncsozóink nem fértek fel a dobogóra, férfi kosarasaink pedig 41 ponttal maradtak alul horvát ellenfelükkel szemben.

Szomorú hétfő az Európai Egyetemi Játékokon

Hétfő reggel négy dzsúdósunk lépett tatamira: Nerpel Gergely (+81–90 kg), Rajkai Róbert (+73–81 kg), Varga Donát (+100 kg) és Havasi Bálint (+91–100 kg). Utóbbi két versenyző 7. helyezést ért el, Nerpel a harmadik fordulóban, Rajkai a negyeddöntőben esett ki.

Férfi labdarúgóink a két napot pihent ukrán Állami Gazdasági és Műszaki Egyetem ellen léptek pályára a negyeddöntőben. Prukner László vezette csapatunk 1–0-s vereséget szenvedett, így a folytatásban az 5-8. helyért játszhat.

Szomorú hétfő az Európai Egyetemi Játékokon 1

Kosárlabdázóink a Zágrábi Egyetem ellen folytatták a csoportküzdelmeket. A horvátok elképesztő erődemonstrációt tartottak, ami sajnos már az első negyedben megmutatkozott. Az erőfölény és a tapasztalat végül nagy különbségű vereséghez vezetetett (95–54). Fiaink két mérkőzést követően a C csoport harmadik helyén állnak, a harmadik körben a kvartett legerősebb csapatával, a török Beykent Universityvel szemben kell helytállniuk.

forrás: TFSE | fotó: Borhi Mihály

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!