Sikeresen zárult a TF-en meghirdetett Hungarian Startup University Program (HSUP)
2022. július 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2022. július 13-án a Demo Day-jel zárult a 2021/2022-es tanév őszi és tavaszi félévében a TF-en meghirdetett Hungarian Startup University Program (HSUP), amely Magyarország első felsőoktatási szintű startupkurzusa.

Sikeresen zárult a TF-en meghirdetett Hungarian Startup University Program

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) kezdeményezésére, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakmai támogatásával elindított programot a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatói először vehették fel a két féléves e-learninges tantárgyat.

A HSUP célja, hogy a magyar egyetemistákat megismertesse az innováció világával, a modern vállalkozói tudnivalókkal és kiváltképp a startupok működésével új, közös oktatási platformon keresztül.

A tavaszi félévben az Express Innovation Agencynél elnyert pályázatból kilenc TF-es hallgatót és projektjét, vagyis startupötletét tudták támogatni. Az egyetemen négy projekt született, amelyek gazdái mentorok támogatásával dolgoztak ötleteik megvalósításán.

Sikeresen zárult a TF-en meghirdetett Hungarian Startup University Program

Támogatott TF-es projektek:

  • Báthori Gábor: Szurkolói app - Sportesemények interaktív megjelenítése a nézők számára.
  • Valics György: GOFITT - Olyan mobilapplikáció, amely egyesíti a táplálkozás, a sport és a regenerációs méréseket, és személyre szabott tanácsokat, javaslatokat ad.
  • Szentváry-Lukács Vajk: GORILLAND - Olyan újgenerációs falmászóterem kidolgozása a cél, ahol nemcsak a falmászók és a parkourosok, hanem az extrémsportokra vágyók is kipróbálhatják tudásukat.
  • Komporday Anna: Fitminutes - A fitminutes egyedileg fejlesztett webalkalmazáson keresztül nyújt teljes egészségfejlesztő programot a vállalatoknak.

Sikeresen zárult a TF-en meghirdetett Hungarian Startup University Program (XI Agency)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!