Remek hangulatú pedagógusnap a TF-étterem teraszán
2022. június 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kegyes volt az időjárás a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem oktatóihoz és dolgozóihoz, akik igencsak kellemes időben ültek asztalhoz a TF-étterem teraszán, hogy ebéddel összekötött családi, baráti hangulatú beszélgetéssel ünnepeljék meg a pedagógusnapot.

Remek hangulatú pedagógusnap a TF-étterem teraszán

A közös ebéd előtt az egyetem rektora, dr. Sterbenz Tamás mondott rövid köszöntőbeszédet.

„Örülök, hogy mindenki itt van – kivéve a hallgatókat. Az utóbbi időben sokat beszélünk arról, hogy milyen szolgáltatásokat kell adnunk nekik, s bár mindez modernül hangzik, legfőbb felelősségünk, hogy milyen pedagógiai hatást gyakorlunk rájuk. Ez nemcsak az oktatók és a kutatók, hanem mindannyiunk felelőssége is egyben” – hangsúlyozta.

A rektor ezt követően kitért a diákokat érintő egyik fontosabb változásra, az ősztől életbe lépő tanrendre. Ennek értelmében megszűnik a K hét, és az új tanév nem augusztus 22-én, hanem szeptember 5-én kezdődik, aminek köszönhetően – mindenki örömére – a jövőben hosszabb lesz a nyári szünet.

A folytatásban prof. dr. h. c. Mocsai Lajos kuratóriumi elnök szólt néhány szót az egybegyűltekhez. Rövid beszédében kitért a modellváltásra, a vezetési struktúrában történt előnyös változásokra, majd felhívta a figyelmet az egyetemi autonómia adta lehetőségekre.

„Minden szempontból szerencsés a csillagok állása, hiszen a kuratórium tagjai és a vezetők több mint negyvenéves TF-es tapasztalatának köszönhetően mindenki egy irányba húz. A kuratórium és az egyetem vezetése együtt tud csak igazán autonóm lenni. Közös célunk, hogy a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem a jövőben Közép-, illetve Kelet-Európa legmodernebb oktatási intézményé váljon, és biztosítsa a magyar sport sporttudományos hátterét. Az is kiemelt célunk, hogy a sporttudományi kutatásokban és az oktatásban ne csak hazai, hanem nemzetközi szinten is maradandót alkossunk, amihez mindenkire nagy szükségünk lesz.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!