PhD-fokozatot szerzett Kovács Ágnes
2021. október 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Eredményes doktori védésen van túl olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónk, Kovács Ágnes, a Testnevelési Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága nagykövete.

PhD-fokozatot szerzett Kovács Ágnes

Sikerrel védte meg október 8-án, pénteken a Testnevelési Egyetemen (TE) "Élsportolók és a média munkatársainak kapcsolata a XXI. század elején Magyarországon” címmel írt rendkívül érdekfeszítő és egyben tanulságos PhD-dolgozatát Kovács Ágnes, aki úszóként olimpián egyszer, világbajnokságon kétszer és Európa-bajnokságon hétszer állhatott a dobogó legfelső fokára. A nyilvános védésen többek között jelen volt dr. Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke is.

„Nagyon örülök, hogy olyan témát kutathattam, amely igazén érdekel. Rengeteget tanultam, többek között azt, hogyan kell a kutató szemével tekintetem a világra. Sokat köszönhetek a Testnevelési Egyetem Társadalomtudományi Tanszékén dolgozó munkatársaknak, kiváltképpen témavezetőmnek, dr. Dóczi Tamásnak. A disszertáció készítése közben tömérdek tapasztalatot szereztem, amelyet a munkám során szeretnék hasznosítani” – fogalmazott a korábbi sikeres úszó.

Kovács Ágnes 1999-ben érettségizett a fővárosi Vörösmarty Mihály Gimnázium sporttagozatán, majd 2001-ben felvételt nyert az egyesült államokbeli Arizonai Állami Egyetemre, ahol 2005-ben marketingkommunikáció szakon kapott alapdiplomát. Hazatérve Magyarországra úszóedzői képesítést szerzett a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán, miközben 2006 és 2009 között a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Karán elvégezte a közgazdász-szociológus mesterképzést is. Kétezer-kilencben a Testnevelési Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága munkatársa lett, majd 2013-ban beiratkozott a TE Sporttudományok Doktori Iskolájába, ahol most PhD-fokozatot szerzett.

A bírálóbizottság elnöke Dr. Pavlik Gábor professor emeritus, tagjai: Dr. Hédi Csaba egyetemi docens (titkár), Dr. Tófalvy Tamás (tag) voltak. Opponensek: Dr. Urbán Ágnes egyetemi docens és Dr. Sterbenz Tamás egyetemi docens, rektor.

Szívből gratulálunk Kovács Ágnesnek!

Disszertáció és tézisek >>>

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!