Vendégtanárként Tajvanon
2017. április 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem labdarúgó szakcsoportjának oktatói, Dr. Tóth János és ifj. Tóth János partneregyetemünkön, a National Taiwan Sport University-n vendégtanárként töltöttek el egy hetet. Az oktatói mobilitás keretein belül elméleti és gyakorlati órákon találkoztak az NTSU, BsC, MA és PhD hallgatóival.

Az elméleti órákon a TF oktatói az utánpótláskorú labdarúgók technikai, taktikai felkészítésével és a magyar labdarúgás múltjával, jelenével ismertették meg a nagyszámmal megjelent érdeklődőket.

Gyakorlati foglalkozásokat az egyetem labdarúgócsapatával – Dr. Lin Wei-Li egyetemi docens tanár úr jelenlétében – nagy sikerrel tartották meg. Meglepetés volt számukra az a tisztelet, melyet a gyakorlatvezetők és a sportág iránt tanúsítottak, a fegyelem, mellyel a feladatokat végezték és a tanácsokat hallgatták.

Vendégtanárként Tajvanon

Az első foglalkozás után a közel egyórás beszélgetés főképp Magyarország európai elhelyezkedéséről, a csapatok számáról, a bajnokság rendjéről, a klubcsapatok és a válogatott szerepléséről szóltak, ez érdekelte a jelenlévőket. A második edzésnap után azonban már az volt a fő kérdés, hogy miként lehet Magyarországra jönni tanulni, futballozni, milyen szintű az ő játéktudásuk a magyar játékosokéhoz képest, kinek miben lehet-kell még fejlődnie.

Gyakorlati bemutatót tartottak, Taiwan U-10-12éves korosztály bajnokának, Taipei iskolai sportpályáján, Yu edző és az iskola igazgatója és vezető társai jelenlétében.

Második előadásuk után Chen-Yueh Chen Menedzser Igazgató Úr megköszönte a magas színvonalú előadásokat, melyeken személyesen maga is aktív kérdezőként tiszteletét tette.

Vendégtanárként Tajvanon

Az NTSU nemzetközi osztályának koordinátora, Liao, Yu-Ping, a napi oktatási programok szervezése mellett a város történetét, nevezetességeit, étkezési szokásait is megmutatta oktatóinknak.

A záró nap végén előadóink köszönetet mondtak mindazért szeretetért, tiszteletért, a szervezés színvonaláért melyet az NTSU biztosított számukra.

A további sikeres együttműködés reményében, jó hangulatban és a vendéglátókra jellemző mosolygós arccal-tekintettel tértek haza és mesélik el tapasztalataikat kollégáiknak, hallgatóiknak.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!