Küldetés teljesítve
2017. június 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A tizedik helyen zárta a tizenegy csapatos magyar élvonalbeli röplabda-bajnokságot a TFSE női együttese. Az előző idényben – ugyanannyi pontot szerezve, mint 2016–2017-ben – kilencedikként végeztek Németh Lajos vezetőedző tanítványai, és bizony ezúttal is kilencedikek lettek volna, ha a végelszámolásnál a szerzett pontok száma rangsorol. Csakhogy nem az rangsorolt, hanem a győzelmeké, abból pedig a nagy rivális Budaörs aratott többet...

Küldetés teljesítve (Németh Lajos)

„Furcsa egy szabály volt, de szerencsére tényleg csak volt, mert a következő idénytől visszatérünk a pontszám szerinti rangsoroláshoz – mondta az egyetemünk női csapatát irányító Németh Lajos. – Mindenesetre a küldetést teljesítettük, hiszen ezúttal is az élvonalban maradás volt a célunk.”

Más nem is nagyon lehet, hiszen a TFSE nem tud versenyezni a piaccal.

„A tabellán egy hellyel előttünk záró Budaörs költségvetése háromszorosa a miénknek, a bajnokságot fölényesen megnyerő Békéscsabáé pedig negyvenszer annyi. Negyvenszer! – hangsúlyozta Németh Lajos. – Noha a labdarúgó NB I-ben az idén a Budapest Honvéd, vagyis nem a legtehetősebb együttes lett az aranyérmes, a csapatsportágakban különösen szembetűnő, egyszersmind megfigyelhető tendencia, hogy a legnagyobb büdzsével dolgozó egyesületek kerülnek a trónra.”

A tapasztalt szakember elmondta: a női röplabda-bajnokság csapatai tele vannak légióssal, hiszen legnagyobb értékeink külföldre igazolva keresik kenyerüket.

„Kedvező változás viszont a röplabdázás női vonalán, hogy az elmúlt néhány évben megnőtt a sportág iránt érdeklődő vagy azt választó fiatalok száma, úgyhogy nagyobb lesz a merítési lehetőség. Jelentős mértékben segítheti az előrelépést az is, hogy sportágunk bekerült a társaságiadó-kedvezményen keresztüli támogatások, a TAO rendszerébe” – tette hozzá Németh Lajos.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!