Dr. Koller, Dr. Merkely, Dr. Préda: Szívügyük a Sport!
2017. szeptember 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ma délután 16 órától két érdekes és időszerű témájú előadás lesz a sport és szív kapcsolatáról. Az eseményen bevezető előadást tart a „Sportolás hatása a szívműködésre” címmel Dr. Koller Ákos, a Testnevelési Egyetem professzora, aki augusztusban Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült.

Majd 16.50 és 17.45 között Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem Klinikai rektor-helyettese, egyben az Európai Kardiológiaai társaság (ESC) elnökhelyettese tart előadást „Budapestre (FINA 2017) Rión át vezet az út” címmel a Semmelweis Egyetem Elméleti Oktatási Központjában (IX. kerület Tűzoltó utca 37-47) az épület 1. emeletén, a Beznák teremben.

„Ez egy közös mesterkurzus a Semmelweis Egyetem és a Testnevelési Egyetem között, amelyet Préda István professzor úrral - aki moderálni fogja az előadásokat - és dr. Szekeres Mária adjunktusnővel közösen szerveztünk – mondta érdeklődésünkre a ma délutáni esemény kapcsán Dr. Koller Ákos. – Érdekesség, hogy mind a hárman élsportolók voltunk vízilabdában, illetve tőrvívásban, ezért mind a hármunk számára szívügyünk a sport és sportügyünk a szív! Éppen ezért fut ilyen néven a kurzus. Ötvennél istöbben jelentkeztek a mai előadásra, telt ház lesz tehát.” 

Dr. Koller, Dr. Merkely, Dr. Préda: Szívügyük a Sport! (Merkely Béla)

Dr. Merkely Béla egyetemi tanár, a Magyar Kardiológusok Társasága korábbi elnöke, a Semmelweis Egyetem rektorhelyettese, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója és az Európai Kardiológiai Társaság alelnökéve. 

Hogy Merkely Béla professzornak mennyire fontos a mai esemény és annak témája, híven tükrözi, hogy Amszterdamból érkezik Budapestre, s a repülőtérről taxival érkezik az előadásra. 

„Ő mint az olimpiai orvos küldöttség tagja kint volt a tavalyi riói olimpián, valamint az idei budapesti vizes világbajnokságon is, és az ott szerzett tapasztalatairól is beszámol, míg én a téma elméleti hátterét világítom meg, jelesül azt, hogy a sportolás milyen hatással van a szív és vérkeringés működésére” – tette hozzá Dr. Koller Ákos. Mindenkit szeretettel várunk az előadásokra, ahova lehet futni is.

Budapestre (FINA 2017) Rión át vezet az út - Dr. Merkely Béla professzor, egyetemi tanár, igazgató előadása (Semmelweis Egyetem, Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika). Időpont: 2017. szeptember 19. kedd, 16.50-17.45. Helyszín: Elméleti Oktatási Központ, Budapest, 1092, Tűzoltó u. 37-47, 1. emelet Beznák terem. Bevezető előadás: 16.00-16.45: „A sportolás hatása a szívműködésre” - Dr. Koller Ákos, professzor, egyetemi tanár, Testnevelési Egyetem. Moderátor: Dr. Préda István, professzor emeritus, egyetemi tanár, Semmelweis Egyetem, Honvédkórház. Az előadásra az Semmelweis Egyetem, ETK „Sport és Szív” c. választható kurzusa keretében a Testnevelési Egyetemmel közösen kerül megrendezésre. Tantárgyfelelős szervező: Dr. Szekeres Mária, adjunktus.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!