Rátgéber László is előad a Testnevelési Egyetemen
2017. szeptember 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Testnevelési Egyetem szerdán délelőtt 10 órai kezdettel továbbképzést tart "A modern kondicionális és koordinációs képzés" címmel. Az esemény társrendezője a Magyar Kézilabda Szövetség Sporttudományi Tanácsadó Testülete. Az esemény nyilvános, de a nagy érdeklődésre való tekintettel regisztrációhoz kötött.

Funkcionális edzés jelentősége a kosárlabdában címmel tartja majd a továbbképzés első előadását Rátgéber László egyetemi adjunktus, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar tanára, kosárlabda mesteredző. Az eseményen azonban nem csak ő, több jelentős sportszakember is előadást tart.

Rátgéber László is előad a Testnevelési Egyetemen

Rátgéber László, mint a MiZo Pécs vezetőedzője. 

Györfi János, a Testnevelési Egyetem stratégia főtanácsadója, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi tagja, az esemény főszervezője reméli, hogy az egy héttel korábbi, szintén a Hepp Ferenc teremben megrendezett esemény sikere után, amely iránt valóban kiemelkedően nagy volt az érdeklődés, most újra egy pezsgő sportszakmai napra kerül sor a TE-n.

Az „A Prevenció, regeneráció és rehabilitáció a sportban” elnevezésű fórum elsősorban a TAO-sportágaknak szólt, de több más olimpiai sportág képviselője is részt vett rajta. A cél most is hasonló, mondta el Györfi János.

„A konferencián a Magyar Olimpiai Bizottság egy sportági adaptálható mintán szeretné bemutatni az érdeklődő edzőknek a legmodernebb módszereket, méréseket – ismertette a konferencia részleteit az esemény főszervezője. – A MOB és a magyar sport érdeke is azt kívánja, hogy a legkiemelkedőbb edzők folyamatosan fejlesszék tudásukat. A másik fontos cél, hogy az élsport modernizálható tudással kapcsolódjon a hátország, az utánpótlás, sőt a mindennapos testnevelés egyes elemeihez is. Természetesen az eredményesség és a teljesítmény növelése áll a versenysportra vonatkoztatható továbbképzések középpontjában, de csak akkor tudjuk a világban zajló hatalmas versenyt eredményesen állni – ahogy erről korábban többször a TE rektora, Mocsai Lajos is beszélt –, ha ezek az ismeretek a mai korszerű informatikai, analitikai lehetőségek kihasználásával is terjednek a sportszakemberek között. A Testnevelési Egyetem kiváló oktatói generációkat neveltek fel, alaptól a mesteredzői szintig az edzéselmélet és a legkorszerűbb tudományos eredmények területén. Úgy gondoljuk, most eljött az ideje, hogy a sportági specifikációkat minden egyes sportág átgondolja, újra fogalmazza. A TE ezért ad otthont a rendezvények, hogy a korábbi értékalapító és értékmegőrző munkájához új impulzusok adódjanak. Ebben a konkrét esetben a Magyar Kézilabda Szövetség sporttudományi tanácsadó testülete adja az új ismereteken alapuló szakmai bázist, de fontos tudni, hogy a csapatsportágak irányában is adaptálható ismeretek fognak elhangzani.”

A magyar sport legjobbjai közül sokan itt voltak! (Vékássy Bálint)

A Testnevelési Egyetem rektora, Dr. Mocsai Lajos előadás közben A Prevenció, regeneráció és rehabilitáció a sportban elnevezésű fórum.  

Korábban a Testnevelési Egyetem rektora, Dr. Mocsai Lajos többször elmondta, hogy az épülő TE a komplex sportágspecifikus képzést is szolgálja majd új kutatóintézeteivel, meglévő és tervezett laboratóriumaival, épületeivel.  Az egyetem céljai között az is elhangzott – többek közt az egy héttel ezelőtti konferencián –, hogy a Testnevelési Egyetem a jövőben újra ki tudja szolgálni a magyar sport szereplőinek a legmodernebb sporttudományos felmérési és más speciális igényeit.  

"A modern kondicionális és koordinációs képzés" címre hallgató szakmai továbbképzés helye és időpontja: 2017. szeptember 27. (szerda) 10.00-15.30, Testnevelési Egyetem, Hepp Ferenc terem (Budapest XII., Alkotás u. 44.).

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!