Három érmet szerzünk a téli olimpián!
2018. február 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
A dél-koreai Pjongcsang városában pénteken elkezdődtek a XXIII. téli olimpiai játékok, és ezzel kapcsolatban máris érdekességgel szolgálhatunk. A magyar küldöttség három éremmel utazhat majd haza – legalábbis a Gracenote számításai szerint.
Miről is van szó?
 
Három érmet szerzünk a téli olimpián (Gracenote)
 
A kép forrása: gracenote.com 
 
Ez a rendszer – amelynek adatbázisával a Testnevelési Egyetem is dolgozik – beépített algoritmus alkalmazásával az adott ország múltbéli sporteredményeivel számolva megjósolja, hogy ha aznap kezdődik az olimpia, hány érmet szereznek a vizsgált nemzetek.
 
„Nem újdonságról van szó, már régóta alkalmazzák az efféle előrejelzéseket, különösen a nyári olimpiák esetében, a rendszer ötszázalékos hibahatárral dolgozik – mondta érdeklődésünkre Gulyás Erika, a Brainsporting kutatója. – Hogy úgy mondjam, én a korcsolyasportból jövök, tehát nagyon várom már a téli olimpiát, különösen a mieink szereplését. Tudom, hogy óriási rajtuk a nyomás, de remélem, megbirkóznak vele, és nagyszerű eredményeket érnek el Pjongcsangban.”
 
Három érmet szerzünk a téli olimpián (Gracenote)
 
Ami a Gracenote Magyarországra vonatkozó előrejelzését illeti, két ezüst-, egy bronzérmet, továbbá egy ötödik helyet, három hatodik helyet, két hetedik helyet, valamint egy nyolcadik helyet jövendöl a mieinknek, valamennyit a rövid pályás gyorskorcsolyában.
„A két ezüstöt Liu Shaoang, illetve a háromezer méteres női váltó, a bronzot pedig a férficsapat szerzi a Gracenote szerint, de mi természetesen abban reménykedünk és azért szurkolunk, hogy Pjongcsangban megszülessen a téli olimpiák történetének első magyar aranyérme” – tette hozzá Gulyás Erika.
Három érmet szerzünk a téli olimpián (Gracenote)
 
A magyar küldöttség az olimpiai megnyitón, Pjongcsangban. (Forrás: origo.hu)
 
Pjongcsangban összesen 306 érem talál gazdára, és a Gracenote számításai szerint Norvégia végez majd az éremtáblázat élén, méghozzá rekordot jelentő 41 medáliát szerezve.
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!