„Megtisztelve érzem magam”
2018. február 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szombat délelőtt a MOM Kulturális Központban rendezte meg egyetemünk szokásos nyilvános oklevélátadó ünnepi ülését, amelynek keretében átadta egyebek mellett a Testnevelési Egyetem díszpolgára címet. Nos, a kitüntető elismerést dr. Ascsillán Endre, a General Electric (GE) Magyarország alelnöke kapta meg – vele beszélgettünk.

Megtisztelve érzem magam (Ascsillán Endre)

„A legkevésbé sem számítottam e cím elnyerésére, éppen ezért rendkívül boldog vagyok, hogy a Testnevelési Egyetem nekem adományozta ezt az elismerést, megtisztelve érzem magam” – árulta el érdeklődésünkre a 41 esztendős vezető.

Noha Ascsillán Endre nem sportolt versenyszerűen, ragyogó párhuzamot vont a sport és az ipar összefüggésével kapcsolatban.

„Akárcsak a versenysport, mi is az innováció kihívásainak igyekszünk megfelelni, tradicionális keretben meg kell újulnunk és versenyeket kell nyernünk – hangsúlyozta. – A sport egyik, ha nem a legfontosabb része a teljesítmény növelése, és ugyanez a szemlélet jellemzi iparágunkat is. További párhuzam a szemünk láttára végbemenő digitalizáció, amelynek innovatív megoldásai is segíthetik a kiemelkedő sporteredmények elérését.  Hadd tegyem még hozzá: rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy vállalatunk 2024-ig a nemzetközi olimpiai mozgalom főtámogatója és az Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal együttműködve a GE Healthcare magyar és amerikai szoftvermérnökei készítették a Téli Olimpiai Játékok sportorvosi analitikai management rendszerét."

Végezetül rákérdeztünk, hogy noha nem sportolt versenyszerűen, van-e olyan sportág, amelyet hobbiszinten űz.

„Van, persze, teniszezni szoktam. Látványos és összetett sportág, kell hozzá dinamika, kézügyesség, kitartás, arról már nem is beszélve, hogy minden izmunkat megmozgatja” – zárta szavait a Testnevelési Egyetem díszpolgára.

Ezúton is gratulálunk megtisztelő elismeréséhez!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!