Az ENSZ nagyköveti delegációjának látogatása
2011. június 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Hazánk megpályázza az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagságát a 2012-13-as periódusra. A pályázat támogatottságának növelése céljából június 14 és 19 között Magyarország vendégül látta 14 tagállam ENSZ nagykövetét. A hatnapos itt tartózkodás alatt június 16-án ellátogattak karunkra is. A delegációnak Dr. Kozsla Tibor stratégiai és nemzetközi igazgató tartott egy rövid előadást. A prezentációt érdeklődéssel hallgatták a fejlődő országokból érkezett delegáltak, Kőrösi Csaba nagykövet úr, valamint külügyminisztériumi munkatársai.

ENSZ nagyköveti delegáció a TF-en

Dr. Kozsla Tibor a magyarországi testnevelés történetének áttekintése után képzési rendszerünkről beszélt, melyben segítségére volt Dr. Bognár József tanulmányi és sportszakmai dékánhelyettes úr is. Nemzetközi igazgatónk hosszan beszélt nemzetközi kapcsolatainkról is. Utóbbiaknál megemlítette, hogy a delegáltak által képviselt hét szigetország, hat afrikai és egy dél-amerikai ország közül mindössze kettőből nem fogadtunk még hallgatót. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság Olimpiai Szolidaritás programjába ugyanis a világ számos pontjáról kapcsolódnak be tanulni vágyó fiatalok. Mr. Delano Frank Bart, aki St. Kitts és Nevis képviselője, csodálkozva hallotta, hogy két nappal az ő érkezése előtt kapta meg diplomáját nálunk egy honfitársa, Mr. Llevellyn Cleophas Pyke.

Mr. Henry Leonard Mac-Donald, Suriname nagykövete elmondta, hogy országában épp most kezdenek bele a sportprogram kidolgozásába, és szívesen működne együtt a TF-fel a témakörben a későbbiekben.

Bár nagyon rövid volt, összességében jól sikerült a csoport látogatása. A prezentáció utáni pár perces magánbeszélgetések pedig arra engednek következtetni, hogy biztosan lesz lehetőségünk a jövőben szélesíteni a kapcsolatokat.

Bardocz-Bencsik Mariann

További képek az eseményről:

[nggallery id=116]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!