I3 PE Intenzív Program 2011
2011. július 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2011. május 1–12. között a svédországi Malmö adott otthont immár harmadízben az I3 PE Intenzív Programnak, amelyen Magyarországot és ezen belül a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karát három testnevelő-gyógytestnevelő, mester szakos hallgató (Volák Adrienn, Bock Ádám és Farkas Krisztián), valamint két, a Torna, RG, Tánc és Aerobik Tanszéken dolgozó tanár (Versics Anikó és Csirkés Zsolt) képviselte.

I3 PE Intenzív Program 2011 (Svédország)

A programon 8 ország közel 50 hallgatója vett részt Európából (Belgium, Hollandia, Nagy-Brittannia, Litvánia, Románia, Dánia, Magyarország és a szervező ország Svédország).

A kiutazás feltétele a nyelvtudáson kívül az volt, hogy a hallgatók testnevelő tanár mester szakon végezzék tanulmányaikat. Az idei program témája „A Testnevelés és a fenntartható társadalom” volt, amelyről a résztvevők érdekes előadásokat hallgathattak, valamint az országok saját szemszögükből tartottak előadást e témában angolul. A 11 nap igen zsúfolt volt programokban. Reggel 9-től egészen délután 5-6-ig tartottak a különböző előadások, sportfoglalkozások, iskolákba való ellátogatások, kiscsoportos megbeszélések, tapasztalatok megosztása. Minden napot az esti közösen eltöltött vacsora tett még emlékezetesebbé, amire Malmö különböző éttermeiben került sor.

Nagyon jó gondolatok, ötletek születtek a témában, új ismereteket szereztünk, nyelvtudásunk gyarapodott, szemléletünk formálódott a két hét alatt, hiszen 8 ország különböző hallgatóival beszélgetve mindig volt valami érdekes a testneveléssel, az oktatással és a sporttal kapcsolatban. A program végét prezentációval zártuk, amelyet különböző nemzetiségű hallgatókból összeállított csoportok („focus group”-ok) készítettek el a program alatt. Este pedig természetesen bankett volt. Reméljük, hogy jövőre is hasonló színvonalú, kulturális és szabadidős programokban bővelkedő intenzív programon vehetnek részt egyetemünk diákjai és tanárjai.

Volák Adrienn

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!