Elhunyt Dr. Kertész Tibor
2011. november 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Dr. Kertész TiborIsmét gyászol a TF és a magyar atlétika. Életének 85. évében elhunyt Dr. Kertész Tibor, a TF nyugalmazott tanára, egyetemi docens, mesteredző, többszörös magyar bajnok tízpróbázó, sok válogatott és bajnok atléta eredményes edzője.

Versenyzői pályafutását befejezve lelkesen és nagy sikerrel adta át tudását és tapasztalatát tanítványainak. Kertész tanár úr 1962. és 1993. között a TF falai között nevelte és oktatta a hallgatókat, felkészítve őket a tanári és edzői pálya minden szépségére és kihívására.

Sportolóként 1950-től öt éven át megszakítás nélkül volt az atlétika legveretesebb számának, a tízpróbának országos bajnoka. Az 1954-es Nyári Egyetemi Világbajnokságon, Budapesten bronzérmet szerzett.

Magas szintű pedagógusi, edzői kvalitásait dicséri többek között Zsinka András, Forgács Judit és társaik kiemelkedő pályafutása.

Nagy tudása, közvetlen személyisége, edzői ars poeticája generációknak adott példát oktatóként, és a szó legnemesebb értelmében vett valódi pedagógusként, a katedrán és a pályán egyaránt.

Nyugodjék békében!

Címkék: atlétika,gyász
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!