Belső auditor képzésen vettünk részt
2015. május 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Mintegy 30 kolléga ült be az "iskolapadba"szerda reggel 9 órakor, hogy részt vegyen azon a 2 napos felnőttoktatási képzésen, amelynek keretén belül belső auditor képzés folyt.

Belső auditor képzésen vettünk részt

A képzésre azért került sor, mert meg kell felelni azoknak a követelménynek, melyek szerint az egyetemek feladata és felelőssége az alaptevékenység minőségének biztosítása. Ugyanakkor a TF vezetése célul tűzte ki, hogy nemzetközi szinten is elismert oktatási intézményként működjön. Ennek feltétele egy komplex, ellenőrzött irányítási rendszer, amely segít a problémák feltárásában és megoldásában, miközben a folyamatok jobban áttekinthetővé válnak és az egyetem – a minőségi oktatás miatt – kedveltebbé válik a hallgatóság előtt, illetve jobban megfelel az elvárásaiknak.

A 2 napos képzés megtartására az igen tapasztalt és a szakmában nagy múltú Controll Holding Tanácsadó Zrt. céget kérték fel, illetve annak egyik vezető auditor-képzőjét, Kormány Zoltánt, aki igen nagy mélységében, konkrét példákkal tarkítva beszélt a minőségbiztosítás folyamatáról, lépéseiről, technikájáról. A második napon került sor a gyakorlati órákra, valamint a képzést záró vizsgateszt megírására.

Az akadályt mindenki sikeresen vette, és ha szükségessé válik, akkor bárki, bármikor "bevethető" lesz ­– az ISO 9001 minőségirányítási rendszer használatával – egy olyan belső átvizsgálásra, amellyel az egyes egységek munkafolyamatának hatékonyságát segíthetjük.

Mindenki úgy érezte, hogy sokat tanult, illetve kapott ettől a képzéstől, emellett pedig a rövid 5-10 perces szünetekben jó hangulatú beszélgetéseket folytattunk.

szöveg: Nemerkényi Krisztina | kép: Farkas Judit

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!