Sikeres volt a Move Week előkészítő workshopja
2013. április 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Április 23-án Karunkon került megrendezésre az európai tömegsportrendezvény, a Move Week előkészítő workshopja. A kezdeményezés tavaly ősszel indult, a rendezvény kitalálója az International Sport and Culture Association (ISCA).

Az idén októberben második alkalommal megrendezésre kerülő európai Move Week magyarországi programjainak előkészítésében Laska Nenova, az ISCA regionális koordinátora volt segítségünkre, aki fél napos műhelymunkára vette rá a magyar tömegsporttal foglalkozó szervezetek képviselőit. Az eseményen képviseltette magát az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért felelős Államtitkársága, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Szabadidősport Szövetség, a TF, valamint civil szervezetek.

A workshop résztvevői betekintést nyertek a Move Week felépítésébe és idei céljaiba, a hálózat működésébe, és együtt gondolkozhattak arról, hogyan lehetne a 2013-as magyarországi Move Week-et egy nagyszabású tömegsportrendezvénnyé tenni. Laska Nenova nagyban segítette a csapat projekttervének kidolgozását, ám amikor a részletek tárgyalására került a sor, arra bíztatott, hogy angol helyett magyarul gondolkozzunk tovább. Bátorította a társaságot továbbá arra, hogy az idén befejeződő Fiatalok Lendületben Program elnevezésű európai uniós támogatási rendszerből az utolsó két pályázati fordulóban próbáljunk támogatást nyerni projektötleteink megvalósítására. Az utolsó két pályázati határidő május 3., illetve október 1., vagyis az előkészítő workshop után azonnal bele kellett vágni a munkába, hogy be tudjuk nyújtani a pályázatot a két határidő valamelyikéig.

Bardocz-Bencsik Mariann

[nggallery id=172]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!