Átvették diplomájukat a NET hallgatói
2014. június 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Június 3-án ünnepélyes keretek között átvette diplomáját a Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam (NET) 14 végzett hallgatója a Hepp Ferenc teremben.

Átvették diplomájukat a NET hallgatói

A hallgatókon kívül a rendezvényt megtisztelte jelenlétével Azeem Khan úr a Pakisztáni Iszlám Köztársaság Budapesti Nagykövetségéről, Iljaz Feta úr a Macedón Köztársaság Nagykövetségének ügyvivője, Yassine Yousfi úr, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Olimpiai Szolidaritás Programjának menedzsere, valamint Egyetemünk vezetőségéből Dr. Gál János rektorhelyettes és Dr. Pop Marcel nemzetközi igazgató. Karunk képviseletében Dr. Radák Zsolt dékán és Dr. Kozsla Tibor nemzetközi igazgató, valamint a hallgatók számos oktatója volt jelen a rendezvényen.

Köszöntőjében Yassine Yousfi úr hangsúlyozta, hogy szívből örül a Program sikerének, és annak, hogy 25 éves munkakapcsolat köti össze az Olimpiai Szolidaritás Programot és Karunkat. Kiemelte, hogy a Program a világ hat pontján fut, és a TF-es innovációkat a többi helyszínen is alkalmazzák, például a videókonferencián keresztüli oktatást.

A NET zavartalan lebonyolításáért Karunkon Dr. Kozsla Tibor a felelős. Köszöntőjében számos statisztikával szolgált, például azzal, hogy a most végzett 14 hallgató 12 országból, 4 kontinensről jött, és 6 sportágat képvisel. Elmondta, hogy a 42 éve futó Program 25 éve élvezi a Nemzetközi Olimpiai Bizottság erkölcsi és anyagi támogatását, és eddig szám szerint 1883 diplomát bocsátott ki a TF. Kérte a hallgatókat, hogy bármerre is járnak munkájuk kapcsán a világban, vigyék hírét a Programnak, a TF-nek és Magyarországnak.

A köszöntők után került sor a diplomák átadására a sportágakat oktató tanárok, Yousfi úr, Dékán úr, valamint Kozsla úr közreműködésével.

A diplomák átadása után a hallgatók nevében Megan Beddo brit vívóedző búcsúzott. Megható beszédét fotózkodás és fogadás követte.

A diplomaosztó után Yassine Yousfi úrral az Olimpiai Szolidaritás és a TF kapcsolatáról beszélgettünk.

A Tanfolyamról a friss diplomás ománi Mansoor Al-Anbari osztotta meg velünk véleményét.

Patócs Ákos, a vívás sportág vezető oktatója tanári szemmel értékelte három brit hallgatója munkáját.

szöveg és fotók: Bardocz-Bencsik Mariann

[nggallery id=247]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!