48-ra emlékeztünk
2015. március 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Mivel március 15-e az idén vasárnapra esik, a Testnevelési Egyetem már 12-én, csütörtökön emlékezett az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésére.

48-ra emlékeztünk (TF műhely, 2015)

Az Aulába vártuk a kollégákat és hallgatókat, valamint az érdeklődőket, akik elég szép számban meg is jelentek. Volt, akin már kokárda díszelgett, de aki otthon felejtette, annak az ajtóban álló hallgató leányok kis kosárkából nyújtottak át egyet a 48-as forradalmat szimbolizáló kis piros-fehér-zöld ruhadíszből.

11.15-kor kezdetét vette az ünnepi megemlékezés. A nagyszámú szereplőgárda zászlókkal és énekkel vonult be. Az "Ébredj magyar" című műsor ismét változatosra sikeredett: szebbnél szebb versek, énekek, és táncok váltogatták egymást. A főleg 19. századi magyar költőktől választott versek közé ékelődött be a zászló és a szalag-tánc, a rock-musicalekből vett 48-as témájú dalok, illetve a Baranta-csapat néptánca. Bár az influenza megtizedelte sorainkat, majdnem mindent sikerült úgy bemutatni, illetve előadni, ahogy azt elterveztük. A műsor végén versben hangzott el a Szózat, amit utána a 48-as megemlékezésekből kihagyhatatlan Nemzeti dal követett és fejezett be. Ezt már a közönséggel együtt énekeltünk el.

A megemlékezés a D-épület előtti kopjafánál fejeződött be, ahol Mocsai Lajos, a TF rektora és Hamar Pál oktatási rektorhelyettes közösen helyezett el koszorút és hajtott fejet a szabadságharc hősei előtt. A Hegyvidéki Önkormányzat nevében Gilicze Zoltán, az Oktatási és Közművelődési Iroda vezetője és Gonda Attila közművelődési referens helyezett el koszorút.

Reméljük, hogy az előadáson készült felvételek hűen adják vissza a műsor hangulatát, amelyet a TF műhely és TF-es barátaik adtak elő - úgy tűnik szép sikerrel.

A mellékelt műsorlapon pedig olvasható a szereplők névsora is.

48-ra emlékeztünk

szöveg: Nemerkényi Krisztina | fotó: Papp György

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!