Szingapúri vendég fogadása az NKI-n
2018. december 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A szingapúri National Institute of Education (NIE) Testnevelési és Sporttudományi Tanszéke képviseletében érkező egyetemi oktatót, Dr. Chain Lit Khoon Zasont fogadta a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága.

Szingapúri vendég fogadása az NKI-n

Dr. Chain bemutatkozó prezentációnak köszönhetően sok érdekes és hasznos újdonságot tudtunk meg egyeteméről, kifejezetten a sportra, analitikára, valamint az edzőképzésre fókuszálva. A két ország sportéletéről is beszélgettek a felek, mely során kiderült, hogy a magyar edzőképzés számos sportágban komolyan érdekli a szingapúri tanszéket. Dr. Chain felvetette egy hallgatói csereprogram megvalósításának lehetőségét, melynek keretén belül Budapesten fogadnánk hallgatókat, akár hosszabb időre is.

A Pedagógia Tanszék részéről Csordás-Makszin Ágnes vett részt a találkozón, aki számos informatív képzési módszert, jó gyakorlatot vetett fel. A szakmai egyeztetés során, újdonságként egy konkrét közös kutatási terület is szóba került.

Első lépésként terveink szerint az intézmény egy új ICM (International Credit Mobility - Nemzetközi Kredit mobilitás) partnerként jelenhet meg egyetemünk életében, elnyert pályázat esetén mobilitás lehetőséged adva hallgatóink, munkatársaink és oktatóink számára. Ugyanakkor hosszú távon a NIE meghatározó ázsiai partnere lehet a Testnevelési Egyetemnek.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!