Könyv a vizes világbajnokság háttérmunkájáról
2019. február 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Tóth Ákosnak, Szántó Dávidnak és Szántó Évának köszönhetően egy oktatási segédanyag, könyv jelent meg Hazai rendezésű vizes vb-k és a 2017. évi világbajnokság megrendezésének tapasztalatai címmel. A kiadvány egyedülálló módon mutatja be egy fantasztikus világverseny minden pillanatát – azt a színfalak mögött zajló hihetetlen munkát, mely minden idők legnagyszerűbb vizes világbajnokságához vezetett.

Könyv a vizes világbajnokság háttérmunkájáról

A jegyzetboltban is kapható, 2 300 forintba kerülő könyv Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony ajánlásával jelent meg, amely így szól:

2017 a magyar sport éve volt. Az új sporttörvény hatályba lépésével fantasztikus munka kezdődött el a sportirányítás és a sportvezetés tekintetében, a sportágazat még soha nem részesült olyan kiemelt támogatásban, mint most. A Magyar Kormány fontos célként határozta meg, hogy hazánk minél több nagy nemzetközi sporteseménynek adjon otthont, hiszen sportrendezvényeink jó hírünket viszik a világba, idevonzzák a sportolókat és a sportkedvelő turistákat, munkahelyeket teremtenek, felpörgetik a sportgazdaságot, népszerűsítik a sportot és lehetőséget teremtenek arra is, hogy minél több izgalmas eseményt élőben követhessen figyelemmel a magyar sportnemzet.

A FINA-világbajnokság rendezési jogának elnyerése elismerése volt a sportsikereinknek, a sportdiplomáciánknak, illetve a sportgazdasági erőfeszítéseinknek. Egyedülálló sikerrel zárult a magyar sport eddigi legnagyobb nemzetközi eseménye, melyet követően hazánk folyamatos elismerésben részesült mind a szervezés, a lebonyolítás, a sportlétesítmények színvonala, és természetesen a magyar sportolói teljesítmények okán is.

Két év alatt emberfeletti teljesítménnyel megszerveztük a vizes sportok legnagyobb eseményét, mellyel bebizonyítottuk, hogy mi magyarok összefogásunk erejével rendkívüli teljesítményre vagyunk képesek. Mi végig hittünk abban, hogy ha mindenki a tehetségének megfelelően együttműködik, akkor meglepő eredményeket érhetünk el. Nagyon sok ember kitartó és áldozatos munkája kellett hozzá, hogy valóra válhasson ez az álom, és örömömre szolgál, hogy ennek az összefogásnak az ereje ebben az összefoglaló anyagban is teret kapott.

A szerzőtrió által a szervezés terén mutatott profizmus a záloga annak, hogy most bátran ajánlhatom ezt a jegyzetet a jövő fiatal versenyszervezőinek, versenyrendezőinek figyelmébe, hiszen igazán hasznos ismeretanyaggal gazdagodhatunk egy világszínvonalú vb megrendezéséről. Betekintést nyerhetnek a versenyszervezés folyamatának minden pontjába az előkészítési feladatoktól kezdve, a lebonyolítással kapcsolatos információkon keresztül a megrendezés utáni szervezési munkákig.

Bízom benne, hogy a világbajnokság sikere, és ez a részletes elemzést nyújtó jegyzet arra ösztönzi majd valamennyi olvasóját, hogy a következő rangos nemzetközi eseményünk szervezésében már bátran, és teljes odaadással vállaljanak szerepet.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!