Online konferencia: Sporttal a fenntartható fejlődésért
2020. március 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Március 20-án online került sor a Sporttal a fenntartható fejlődésért projekt nyitótalálkozója, melyen Ázsia (Tokió - Japán), Afrika (Dakar - Szenegál) és Európa (Párizs - Franciaország és Budapest) számos szervezetének képviselői vettek részt.

Sport for Sustainable Development

A Sporttal a fenntartható fejlődésért projekt egy olyan másfél éves transzkontinentális együttműködés, amely célja a sport és a fenntartható fejlődés kapcsolatát ösztönző gyakorlatok átadása, illetve olyan nagyszabású sportesemények, mint a tokiói és párizsi nyári olimpiák környezetvédelmi aspektusainak megismerése.

Az Erasmus+ Ifjúság programjának keretén belül megvalósuló Capacity Building in the Field of Youth projekt koordinátora az ENGSO Youth (Európai Nem-Kormányzati Sportszervezetek Szövetségének Ifjúsági szervezete), partnerei pedig a Testnevelési Egyetemen kívül a Senegal National Olympic & Sports Committee (Szenegál), az Educational Foundation of Kokushikan (Japán) és a Sport and Citizenship (Franciaország).

A projekt keretein belül fiatal sportvezetők, sportedzők és európai ifjúsági szervezetek munkatársai nem formális nevelési módszertanra épülő képzésen vehetnek részt Tokióban, a tervek szerint 2020. szeptemberében és egy a fiatalok tapasztalatszerzését célzó hallgatócserére is sor kerül Dakarban, 2021-ben. A Testnevelési Egyetem résztvevői az egyetemi oktatók javaslatai alapján kerültek kiválasztásra.

Co-founded by the Erasmus+

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!