FIFA20 és digitális sakkverseny a 2020 FISU World Forumon
2020. július 31.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Izgalmasnak ígérkező online sportolási lehetőségek is szerepelnek a 2020 FISU World Forum programkínálatában. A szervezők FIFA20-szal és digitális sakkversennyel készülnek az első, így történelmi online világhallgatói fórumra. A pénteki adatok szerint lassan több mint 700-an (!) regiszrráltak eddig a Forumra. 

Az augusztus 12. és 14. között tartandó digitális 2020 FISU World Forumon számos izgalmas téma várja az érdeklődőket. Mint korábban megírtuk, a rendezvény programja végleges, bár az előadók listája még bővül. A regisztráció határideje (július 31-én) közeledtével egyre nő az esemény iránt érdeklődők száma, és ha minden jól alakul, akár 500-an is jelen lehetnek a FISU-fórumon.

Alkalmazkodva a rendezvény digitális jellegéhez, valamint a fiatal generációk igényeihez, a szervezőbizottság több izgalmas online sporteseménnyel várja a résztvevőket. A FISU rendezte 2020 FISU eSports Challenge, azaz a nemzetközi FIFA20 e-sport bajnokság – amelyet június 17. és július 16. között bonyolítottak le – példája is jól bizonyítja, az egyetemisták között is nagy az igény az e-sportokra. Azon az eseményen 12 nő és 32 férfi ragadott játékkonzolt, hogy eldöntsék, ki a kibertér „fifakirálya”.

Nem lesz ez másképpen a World Forumon sem, ahol az érdeklődők a Játékszobában FIFA20-ban és sakkban is összemérhetik erejüket. Az izgalmasnak ígérkező programok ötletgazdája dr. Dénes Ferenc, a rendezvény legnagyobb szakmai partere, a Digitális Jólét Program (DJP) Digitális Sport Tudásközpontjának vezetője fejéből pattan ki. 

Digitális sakk

A digitális sakkbajnokság házigazdája a Testnevelési Főiskola Sportegyesülete, a TFSE, amely svájci rendszerű lebonyolítást tervez, azaz 11 fordulót rendeznek meg. A tervek szerint a mérkőzések közvetlenül a workshopok befejezése után kezdődnek az erre elkülönített szobákban. Jó hír, hogy a Forum résztvevői az összes mérkőzést élőben követhetik figyelemmel.  

FIFA20 és digitális sakkverseny a 2020 FISU World Forumon

E-sport

Az esemény házigazdája a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club (DEAC). Leginkább azok nyúljanak majd játékkonzol után, akik otthonosan mozognak a FIFA 20 PlayStationben, FIFA 20 Xboxban és Hearthstone-ban. Az érdeklődők a workshopok kezdete előtt – barátságos meccsek keretében – bármelyik játékot kipróbálhatják, a tétre menő összecsapások pedig a workshopok után, közép-európai idő szerint 16.00 órakor kezdődnek, és várhatóan 19.00 órakor érnek véget.

Az első napon a csoportmérkőzéseket bonyolítják le, míg a kieséses szakaszt a második napon rendezik meg. A helyosztókra – beleértve a döntőt is – a rendezvény utolsó napján kerül sor. A meccseket külön erre a célra kialakított szobában játsszák, és mindhárom játékfajta eseményeit (FIFA 20 PlayStation, FIFA 20 Xbox, Hearthstone) élőben közvetítik.

A játékra jelentkezéssel kapcsolatos részletekért kövessétek az esemény honlapját és közösségi médiafelületeit (Instagram, Twitter, Facebook).

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!