Jelentősen nőtt a TE népszerűsége a felvételizők körében
2021. április 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A jelenleg is tartó járvány-helyzet ellenére, a fejlődő intézmény, a sporttudomány egyre növekvő társadalmi megbecsülése és az itt szerzett végzettség gyakorlati értékének köszönhetően, a tavalyihoz képest jelentősen nőtt az érdeklődés a fiatalok körében a Testnevelési Egyetemen meghirdetett szakok iránt. A TE-re a hallgatójelöltek az országos átlagot meghaladva jelentkeztek.    

2020. évi felvételi eljáráshoz képest közel 300-zal nőtt azoknak a felvételizőknek a száma, akik első helyen jelöték meg a TE-t, tájékoztatott Juhász-Harmos Andrea, a Tanulmányi Hivatal vezetője. Szintén beszédes adat, hogy

a tavalyihoz képest a különböző szakokra jelentkezettek számában csaknem húsz százalékos az emelkedés.

Az edzői alapképzésen, a nappali tagozaton összesen öt sportágban, labdarúgásban, kosárlabdában, röplabdában, kézilabdában és atlétikában hirdetett idén a TE felvételt, a levelező tagozaton pedig 19 sportágban, közöttük olyan különlegesekben, mint a vitorlázás vagy éppen a tollas. Az MSc szakedzői képzésére, a levelező tagozatra jelentkezettek pedig tizenkettő népszerű sportág közül választhattak.

Felhívás a Tudományos Diákköri Konferenciára

A TE-re jelentkezők létszámának növekedése a sportági bontásban is jól tetten érthető, különösen egyes küzdősportokban. A különböző sportágakat megjelölt felvételizők számának összesítése jelenleg is zajlik, erről később tájékoztat részletesen a Tanulmányi Hivatal.

Örömteli tehát, hogy a koronavírus-járvány sem szegte kedvét azoknak a fiataloknak, akik mindenféleképpen a TE-n szeretnék megkezdeni a 2021–2022-es tanévet. Mindez részben annak is köszönhető, hogy a felvételi határidő előtt az egyetem intenzív felvételi kampányt indított a különböző közösségimédia-felületeken, de a fokozott érdeklődés az egyre szélesebb körben ismert egyetemi fejlesztéseknek, továbbá a javuló TE-jövőképnek ugyanúgy tulajdonítható. 

 

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!