Felhívás Új Nemzeti Kiválóság Programra
2023. június 1.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen a 2023/2024-es tanévre is meghirdetik a Magyarország Kormánya által alapított Új Nemzeti Kiválóság Programot (ÚNKP). A program célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, az elindulást, majd a megtartást a tudományos és művészeti pályán, valamint a fiatal kiválóságok támogatásával segítse a nemzetközi szinten is kiváló, tapasztalt kutatók és alkotók munkáját.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen a 2023/2024-es tanévre a hallgatóknak, valamint oktató-kutatóknak a következő keretekre nyílik lehetőségük pályázni az ÚNKP-n belül: „B” keret, „Tehetséggel fel!” keret, „Bolyai+” keret.

„B” keret pályázati kiírás (ÚNKP-23-3)

A pályázat célja a kiemelkedő tudományos és művészi eredményeket felmutató doktori képzésben részt vevő hallgatók, doktorjelöltek doktorvárományosok kutatási és alkotó tevékenységének, valamint szakmai fejlődésének támogatása, amelynek eredménye magas színvonalú, figyelemre méltó publikáció, egyéb – az adott tudományágban releváns – tudományos, műszaki vagy művészi alkotás, valamint a doktori disszertáció (PhD, DLA) megfelelő megalapozása.

  • Elektronikus benyújtás határideje: 2023. június 15., 24.00

Pályázati kiírás a Felsőoktatási Doktori Hallgatói Kutatói Ösztöndíjhoz >>>


Bolyai+ (ÚNKP-23-5):

A pályázat célja a kiemelkedő tudományos és művészi kutatási eredményeket felmutató, a Magyar Tudományos Akadémia (a továbbiakban: MTA) Bolyai János Kutatási Ösztöndíjában részesülő oktatók, kutatók támogatása, amelynek eredménye a kutatási tervben vállaltak hasznosítása a fogadó felsőoktatási intézményen belül, a kutatói utánpótlást elősegítő témavezetői tevékenység ellátása, tevékeny részvétel az intézményi tudományos iskola építésében, továbbá az MTA kutatócsoportjai és a felsőoktatási intézmények közötti tudományos együttműködés elősegítése.

  • Elektronikus benyújtás határideje: 2023. június 30., 24.00

Pályázati kiírás a Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíjhoz >>>


„Tehetséggel fel!” (ÚNKP-23-6):

A pályázat célja a középiskolai tanulmányaikat sikeresen befejező, a középiskolai tudományos tanulmányi versenyen eredményesen teljesítő, alapképzésre, osztatlan mesterképzésre jelentkező, első- és másodéves tehetséges hallgatók kutatási tevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása. Célja továbbá a megkezdett felsőoktatási tanulmányok mellett a tanulmányi kötelezettségen túlmutató kutatói tevékenység támogatása, amelynek eredménye szakirodalmi összefoglaló tanulmány készítése, egyéb – az adott tudományágban releváns – tudományos, műszaki vagy művészi alkotás.

  • Elektronikus benyújtás határideje: 2023. július 7., 24.00

Pályázati kiírás a “Tehetséggel fel!” Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíjhoz >>>

 

A pályázat feladásával kapcsolatos tudnivalók

  • Az Új Nemzeti Kiválóság Program Ösztöndíj Működési Szabályzata 1. számú mellékletében felsorolt e-mail-címre kell a pályázati kiírásoknak megfelelően ismertetett pályázati dokumentációt benyújtani (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).
  • Az e-mailben szíveskedjenek feltüntetni a nevüket, illetve a pályázat kódját (ÚNKP-23-…), a keret típusát („Tehetséggel fel!”, „B”, vagy „Bolyai+”), valamint a kutatást befogadó szervezeti egység nevét (intézet/tanszék)
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!