Ősszel újraindul a Hungarian Startup University Program (HSUP)
2022. augusztus 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Augusztus 29-től a TF-hallgatók ismét felvehetik a Neptunban Magyarország első felsőoktatási szintű startupkurzusát, amely az innovációk és a vállalkozók világába vezeti be az érdeklődőket.

Ősszel újraindul a Hungarian Startup University Program (HSUP)

Mint arról korábban beszámoltunk, 2022. július 13-án a Demo Day-jel zárult a 2021/2022-es tanév őszi és tavaszi félévében a TF-en meghirdetett Hungarian Startup University Program (HSUP).

Nos, a program olyan népszerűnek bizonyult a TF-hallgatók körében, hogy a szervezők úgy döntöttek, újra elindítják. A képzésre augusztus 29-től jelentkezhetünk a Neptunban. 

Az első félévben kizárólag online teljesíthető a kurzus, majd ezt követően a második
félévben mentor támogatásával, ösztöndíjasként is dolgozhatsz saját startupötleteden csapattársaiddal.

A program kimenti követelményei: 2022/2023 őszi félév: 7 modulzáró vizsga és vállalkozási ötletet bemutató one-pager.

A program első félévének menete: az első félévben a hallgatók önállóan dolgoznak, követve a HSUP e-learning platformon közzétett, illetve az egyetem tárgyfelelőseitől kapott instrukciókat.

A HSUP első féléve 7 modulból áll, amelyek az alábbi ismeretköröket fedik le:

  1. Mi az innováció? Mi az, hogy startup?
  2. Ötletvalidáció – honnan tudom, hogy elég jó az ötletem?
  3. Üzleti és pénzügyi tervezés
  4. Piacralépési stratégiák
  5. A szellemi tulajdon védelme
  6. Befektetők világa
  7. Pitch – az ötlet bemutatása

Ősszel újraindul a Hungarian Startup University Program (embléma)

Előtanulmányi feltételek: a kurzusra beiratkozott, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezők jelentkezhetnek képzési szinttől és munkarendtől – BSc, MSc, osztatlan, PhD, nappali, esti, levelező – függetlenül.

A program egyik legfontosabb célkitűzése, hogy felkeltse a hallgatók érdeklődését az innováció és a startupok világa iránt, ezért nem követelmény, hogy a program elkezdésekor a hallgatók rendelkezzenek vállalkozási ötlettel, hiszen elképzeléseik a kurzus elvégzése alatt is megszülethetnek, vagy más HSUP hallgatók ötletéhez is csatlakozhatnak.

Kimeneti követelmények: a 7 modulzáró vizsga sikeres teljesítése, illetve egy „one-pager” elkészítése (innovatív ötlet bemutatása egy oldalon előre megadott szempontok szerint). A beküldött one-pagerek értékelése után az egyetem innovációs szakértői testülete hirdet nyertest.

További információt itt találhattok, vagy a TF projektkoordinátoránál ezen az e-mail-címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Emelkedj ki a tömegből, és válj te is a startupvilág részévé!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!