Pályázati felhívás kollégiumi elhelyezésre a 2022/23-as tanévre
2022. május 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Kollégiumi Bizottsága a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Tanulmányi- és Vizsgaszabályzata, Térítési- és Juttatási Szabályzata és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem kollégiumi ellátásának ügyrendje alapján pályázatot hirdet a 2022/23-as tanév első félévére, kollégiumi elhelyezésre.

Pályázati felhívás kollégiumi elhelyezésre

Pályázatot a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemmel hallgatói jogviszonyban álló nappali tagozatos és államilag finanszírozott hallgatók - beleértve a doktorandusz hallgatókat is – nyújthatnak be. A megüresedett kollégiumi férőhelyeit, amennyiben nincs a férőhelyre pályázó állami ösztöndíjas hallgató az önköltséges hallgatók a Térítési és Juttatási Szabályzatban meghatározottak szerint pályázat útján elnyerhetik.

Amennyiben a hallgató pályázni szeretne Rendszeres Szociális Ösztöndíjra IS, azt a kollégiumi UNIPOLL kérvényben tudja jelezni! Azok a hallgatók, akik csak Rendszeres Szociális Ösztöndíjra szeretnének pályázni, szeptemberben tudják ezt megtenni!

1. A pályázat érvényességének feltételei

  • A hallgató a NEPTUN rendszerben leadja a kérvényt (ÜGYINTÉZÉS → KOLLÉGIUMI JELENTKEZÉS); és
  • határidőben benyújtja a kitöltött és elektronikusan aláírt pályázati adatlapját a pályázati útmutatóban előírt csatolandó dokumentumokkal együtt az UNIPOLL rendszerben; és
  • aktív státusszal rendelkezik az aktuális félévben a NEPTUN rendszerben
  • amennyiben rendszeres szociális ösztöndíjat is igényel a hallgató, NEPTUN rendszerben a szociális ösztöndíj kérvényt is le kell adni.

2. A pályázat rendje

  1. A szociális, tanulmányi, közéleti valamint a sport eredmények elbírálásához a pályázati adatlap kitöltése szükséges. Ennek hiányában is érvényes a jelentkezés, viszont 0 pontos lesz pályázata.
  2. A pontszámítás során figyelembe vételre kerül a hallgató szociális helyzete, közösségi munkája, sport és tanulmányi eredménye.
  3. A pályázati adatlapot és a csatolandó dokumentumokat az előírt határidőben kell benyújtani!
  4. A pályázati adatlaphoz mellékelni kell az elbíráláshoz szükséges igazolásokat.
  5. A pályázati adatlapot és a csatolandó dokumentumokat 2022. május 12-től június 12-ig lehet az UNIPOLL rendszeren keresztül leadni.
  6. Sporteredmény: a sportversenyen elért eredményeket a sportági szakszövetségtől kikért, eredeti igazolással lehet alátámasztani.
    Érvényes sporteredmény: 2021.szeptember 01-től
  7. Közéleti eredmények: közéleti pontokat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem intézményén belül folytatott társadalmi, illetve tudományos munkáért adunk, amelyet szintén igazolni szükséges.
  8. A tanulmányi teljesítményt az egyetem hivatalból vizsgálja, ahhoz adatok szolgáltatása nem szükséges.
  9. Általános tudnivalók:
    • A pályázati időszak 2022. május 12-től június 12-ig tart.
    • Pályázatot a határidő lejárta után benyújtani nem lehet!
    • Valótlan adatok feltüntetése a kérelem elutasítását vonja maga után.
  10. A döntésről szóló határozatot a pályázók Neptun rendszeren keresztül kapják meg.
  11. A hallgató sikeres kollégiumi felvételi eljáráson való részvételt követően, férőhelyét 2022. szeptember 09-ig írásban mondhatja le. A jelzett határidőkön túli lemondás esetén, a szeptember havi kollégiumi térítési díjat köteles kifizetni a hallgató.
  12. Az a hallgató, aki felvételt nyert, a beköltözésre kijelölt időpontban köteles a férőhelyét elfoglalni. Amennyiben a megjelölt időpontban nem tud beköltözni, erről írásban értesítenie kell a kollégiumot, ellenkező esetben férőhelye feltöltésre kerül a várólistáról.

3. Tartalmi követelmények

  • A Pályázat elbíráláshoz csak PDF formátumú elektronikus dokumentumok kerülnek elfogadásra, tehát pl. doc, docx vagy JPEG kiterjesztésű dokumentumok NEM fogadhatók el.
  • Az aláírással és pecséttel érvényesített dokumentumok csak akkor fogadhatóak el, ha a hitelességet igazoló aláírás és pecsét szerepel a dokumentumon, és az elektronikus dokumentumon ez egyértelműen látszódik és olvasható. A többoldalas dokumentumok csak az összes oldal feltöltésével érvényesek.
  • A nem magyar nyelvű dokumentumoknál szükséges azok mellé a saját fordítás feltöltése is.
  • Több oldalas dokumentum esetén egy PDF fájlban legyen a fájlok!
  • A feltöltött dokumentumok mérete egyenként nem haladhatja meg a 2 MB-ot.
  • A dokumentumokat az elektronikus űrlap megfelelő helyeire szükséges feltölteni. Csak a megfelelő helyre feltöltött dokumentumok vehetőek figyelembe a bírálás során.
  • A Bizottság a feltöltött igazolások eredeti példányát bármikor bekérheti. Hamis dokumentumok feltöltése fegyelmi eljárás megindítását vonja maga után.

4. Adatkezelés

  • A pályázat során megadott személyes adatok kezelésére, illetve feldolgozására a Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság tagjai és az általuk megbízott személyek valamint a Kollégiumi Bizottság jogosultak. Ezen adatok kizárólag a leadott pályázat bírálatához, illetve feldolgozásához kerülnek felhasználásra.
  • Az a tény, hogy a hallgató közéleti ösztöndíjban részesül, valamint az ösztöndíj célja, összege nyilvánosságra hozható. E tényt a közéleti ösztöndíjra történő pályázatának benyújtásával a hallgató tudomásul veszi.

Felhívjuk a pályázó figyelmét arra, hogy a határozatot a Neptun rendszerben, illetve az ott rögzített e-mail címre küldjük.

Fontos, hogy az eredeti csatolt hivatalos dokumentumokat meg kell őrizni!

A pályázat UniPoll linkje >>>

A pályázatok leadási határideje: 2022. június 12. (vasárnap) 23:59

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!