Hallgatói hírek

Felhívás a 2022. évi Európai Egyetemi Játékokon való részvételre

Kedves Hallgatók! 2022. július 17. és 30. között rendezik a 6. Európai Egyetemi Játékokat (EEJ) a lengyelországi Łódź városában, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) szervezésében.

Felhívás a 2022. évi Európai Egyetemi Játékokon való részvételre

Az EUSA szervezésében megvalósuló sportesemények mindig különlegesek, hiszen azokon a nemzeti válogatottak helyett intézményi színekben induló csapatok vehetnek részt. Így az EEJ remek lehetőség arra, hogy az egyéni sikerek elérése mellett a Testnevelési Egyetem hírnevét is öregbítsétek Európában.

Az alábbi 20 sportágban van lehetőség elindulni a 2022-es Játékokon:

 1. 3x3 Kosárlabda
 2. Asztalitenisz és para asztalitenisz
 3. Futsal
 4. Judo
 5. Karate
 6. Kézilabda
 7. Kick-box
 8. Kosárlabda
 9. Labdarúgás
 10. Muay thai
 11. Röplabda és ülőröplabda
 12. Sakk
 13. Sportmászás
 14. Strandkézilabda
 15. Strandröplabda
 16. Taekwondo
 17. Tenisz
 18. Tollaslabda
 19. Úszás
 20. Vízilabda

A versenyeken azok az 1992. január 1. és 2005. december 31. között született sportolók vehetnek részt, akik valamely felsőoktatási intézmény hallgatói, vagy diplomájukat 2020. július 31. után, illetve 2022-ben a Játékokat megelőző szemeszterben szerezték.

Felhívás a 2022. évi Európai Egyetemi Játékokon való részvételreAz Európai Egyetemi Játékokon való részvétel díja: 70 EUR/fő/éj, mely a teljes ellátást tartalmazza. Sikeres pályázat esetén ezt a költséget részben vagy teljes egészében a Testnevelési Egyetem finanszírozza az arra érdemes sportolók részére.

Az EUSA magyar tagszervezete, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) részvételi szándék esetén a korábbi évekhez hasonlóan vállalja az előzetes nevezések benyújtását. Vállalja továbbá a fejenkénti 30 EUR regisztrációs díj megfizetését az EUSA részére, és a kapcsolattartást az EUSA-val és a szervezőbizottsággal.

Jelentkezés módja:

 • Motivációs levél küldése a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre. A motivációs levélben az alábbi információk szerepeljenek: teljes név, Neptun kód, szak, születési hely és idő. Továbbá a sportági múlt, korábbi jelentősebb eredmények ismertetése abban a sportágban, amelyben a Hallgató nevezni kíván.
 • A jelentkezés további feltétele a Hallgató részvétele a 2022-es év egyetemi-főiskolai országos bajnokságán (MEFOB) az adott sportágban.
 • A beérkezett pályázatok elbírálása után a Testnevelési Egyetem illetékes bizottsága dönt a támogatott személyekről és a támogatás mértékéről.

Jelentkezési határidő: 2021. december 17., 16.00

Az eseményről minden további információ megtalálható a Játékok hivatalos honlapján.

Minden érdeklődőnek sikeres pályázást kívánunk!

Üdvözlettel,
Testnevelési Egyetem Sportiroda

jelentkezési felhívás,Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA),Európai Egyetemi Játékok,Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS)