Tiéd a pálya, jelentkezz a FISU önkéntes programjára!
2021. november 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ha szereted a sportot és érdekel a rendezvényszervezés, itt a lehetőség, hogy megmutasd rátermettségedet. A FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) ugyanis önkéntesek jelentkezését várja több egyetemi világsportesemény lebonyolítására. 

Tiéd a pálya, jelentkezz a FISU önkéntes programjára!

Jövőre számos nagyszabású egyetemi világsporteseményt is rendez a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség). A világszervezet 2022-es versenynaptárában több egyetemi világbajnokság és világkupaverseny is szerepel, amelyek lebonyolításába szeretne bevonni lelkes önkénteseket.

A 2016-ban útjára indított Nemzetközi Önkéntes Program keretében a világ minden tájáról jelentkezhetnek egyetemi hallgatók, akik kedvelik a sportot, és szeretnének tapasztalatot szerezni, illetve képességeiket fejleszteni rendezvényszervezés terén. A programban való részvétel remek lehetőség a kapcsolatépítésre is: a jelentkezők ugyanis megismerkedhetnek a FISU munkatársaival és a nemzetközi egyetemi sportmozgalomban dolgozó szakemberekkel is.

A FISU az alábbi három időszakban várja önkéntesek jelentkezését:

  • 2021. december 31-ig a 2022. február és 2022. április közötti időszakban rendezendő versenyekre
  • 2022. április 30-ig a 2022. június és 2022. augusztus közötti időszakban rendezendő versenyekre
  • 2022. július 30-ig a 2022. szeptember és 2022. november közötti időszakban rendezendő versenyekre

Talán csak kevesen tudják, hogy a FISU másik nagyszabású programjában – amely nem összetévesztendő a feljebb említett Nemzetközi Önkéntes Programmal –, az Önkéntes Vezetők Akadémiájában eddig három korábbi hallgató képviselte a Testnevelési Egyetemet: Szekeres Lilla 2020-ban, D’Ess Sabina 2019-ben és Fodor Anett 2017-ben.

A jelentkezés részleteiről és feltételeleiről itt találsz több információt.

kép: FISU

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!