Fuss, lőj, hajíts, kússz és bulizz a Vaddisznó-kupán!
2021. augusztus 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Számos izgalmas versenyszám, akadály és sár, továbbá értékes nyeremények és persze kitűnő hangulat vár rád szeptember 25-én a Vaddisznó-kupán, amelynek a BHSE sporttelepe ad otthont. Ha disznónak nem is érzed magad, de vadnak igen, és szükséged van némi adrenalinlöketre, regisztrálj az eseményre, és hozd magaddal barátaidat is!

Kússz, mássz és bulizz a Vaddisznó-kupán!

Az Amerikai Egyesült Államokban meglehetősen népszerű egyetemi bulifutás, a Spartan Race és a Legion Run, valamint az Exatlon és a Ninja Warrior című televíziós műsorok hangulatát idézi a szeptember 25-én először sorra kerülő Vaddisznó-kupa, amelyen több, kemény versenyszámban is próbára tehetitek magatokat.

„Ez olyan viadal, amelyet senki nem úszhat meg varacskolás nélkül – tapint rá a lényegre Czakó Viktória, a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség (MEFS) szponzorációs és marketingmenedzsere. – Mivel mostanában rendkívül népszerűek a Nindja Warrior-jellegű műsorok, úgy gondoltuk, hogy ügyességi és gyorsasági feladatokkal ötvözve mi is előrukkolunk egy látványos, izgalmas és embert próbáló versennyel. Terveink között szerepel, hogy később MEFOB-bajnokságot is szervezünk az eseményből.”

A rendezvény helyszínén, a Honvéd XIII. kerületi sporttelepén először 600 métert kell futniuk a résztvevőknek, majd az idei EFOTT-on igencsak népszerű lézerlövészetben kell jeleskedniük. Ezt követi a gránáthajítás, a OCR-akadálypálya és kúszás katonai háló alatt. Ha mindez nem lenne elég, a vállalkozó kedvűeknek zárásként makk után kell kutatniuk egy sáros árokban. Fontos tudni, a pályát úgy állítják össze a szervezők, hogy bárki végig tudjon menni rajta. Czakó Viktória felhívta a figyelmet, hogy a verseny neve – Vaddisznó-kupa – semmiképpen se tántorítsa el a hölgyeket a részvételtől.

„Az eseményen egy új sportág akadályait, az OCR-ét (Obstacle Course Racing – a szerk.) állítjuk fel – magyarázza Rozina Tamás, az OCR sport elnökhelyettese. – Rendkívül népszerű sport, amelyben azt kedvelik legtöbben, hogy futás közben akadályokat kell leküzdeniük. Aki még nem találkozott ezzel a sporttal, ne ijedjen meg tőle, mert az akadályok senkinek sem okoznak nagy gondot. Sokan hamar feladják a küzdelmet, pedig egyszerűen kúszni, mászni és kapaszkodni kell. A pálya, amely könnyűnek ígérkezik, nagyjából hatszáz méter hosszú, és körülbelül egyharmadát az akadályok teszik ki. Elsősorban saját testsúlyos edzéssel, valamint ujjaink erősítésével tudunk rá a leghatékonyabban felkészülni, de ne hanyagoljuk el alkarunkat sem, amely testsúlyunk megtartásában játszik fontos szerepet!”

Az is bátran látogasson el a Vaddisznó-kupára, aki inkább kihagyná a megpróbáltatásokat, hiszen a felejthetetlennek ígérkező szabadtéri esemény – amely a Nemzetközi Egyetemi Sportnappal (IDUS) egy időben zajlik majd – nemcsak kemény kihívást tartogat az odalátogatóknak, hanem zenei és sport tematikájú kísérő programokat is.

Állj össze barátaiddal és egyetemista társaiddal, alakítsatok csapatot, és nevezzetek be a küzdelmekbe, hiszen a szervezők sok-sok értékes ajándékkal és meglepetéssel várnak benneteket!

Az egyetemista jegy ára 2500 forint, amely tartalmazza a részvételt, az időmérést, a frissítő italt, az orvosi felügyeletet, a befutócsomagot és az érmet a célba érkezőknek. 

A Vaddisznó-kupával kapcsolatos további részletekért és a nevezésért katt ide.

forrás: unisport.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!