Szeretettel köszöntjük a Testnevelési Egyetem új hallgatóit!
2021. augusztus 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ezen a héten megkezdődik a 2021/2022-es tanév a fennállásának 96. évfordulóját ebben az esztendőben ünneplő Testnevelési Egyetemen. Akik most vagy a következő napokban lépnek be az intézmény kapuján elmondhatják, hogy az alapításhoz mérhető változások időszakában kezdik meg tanulmányaikat a TE-n, korábbi nevén a TF-en.

Szeretettel köszöntjük a Testnevelési Egyetem új hallgatóit!

A korábbi éveknél több, 735 hallgató kezdi meg tanulmányait az egyetemen, akiket ezúton is nagy szeretettel köszöntünk. Kívánjuk, hogy a következő esztendők, amiket a Testnevelési Egyetemen töltenek életük meghatározó és egyik legizgalmasabb időszaka legyen.  

Múlt héten, amikor a TE-n 43 éve oktató Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor és  az egyetem általános rektorhelyettese, Dr. habil. Sterbenz Tamás a Gólyatábor helyszínén járt, az egyetem velencei Vízisport és Rekreációs Központjában, a köszöntőben Magyarország legeredményesebb kézilabdaedzője azt kérte a hallgatóktól, hogy mindig tartsák szem előtt, egy közösséghez tartoznak.

„Nem az egyén, a közösség a fontos, ezt minden csapatjátékos tudja. Napjainkban fokozottan igaz, hogy az ego az egyén legnagyobb ellensége, együtt vagyunk igazán erősek. Éppen ezért a lassan százéves TE jelmondata soha nem látott módon érvényes ma is: Szellemet, erkölcsöt, erőt egyesíts!” – hangsúlyozta Mocsai Lajos a velencei komplexum műfüves focipályáján összegyűlt Gólyáknak.

Ahogy írtuk: A Testnevelési Egyetemen rekordszámú 735 új hallgató, köztük 294-en nappali tagozaton kezdik meg tanulmányaikat ebben a félévben. A tanévnyitóra 2021. szeptember 6-án kerül sor, de ezen a héten a levelezősök számára a K-héttel már megkezdődött az oktatás, ahogy a felsőbb évfolyamos rekreáció szakos hallgatók is elmentek vízitáborba, tehát az élet az egyetem falain belül lassan elindul. Ezekben a napokban zajlik a személyes beiratkozás, a tantárgyfelvétel pedig már a múlt héten megkezdődött, tehát lassan minden felvételt nyert hallgató egyetemi polgárnak vallhatja magát.

Ez a hét azonban abból a szempontból is fontos lesz a TE életében, hogy 2021. augusztus 25. szerdán összeül az egyetem Szenátusa és javaslatot tesz a modellváltó Testnevelési Egyetemet 2021. augusztus 1-től fenntartó, közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumának az új rektor személyére. Minderre azért van szükség, mert Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos a rektori tisztséget 2021. augusztus 31-ig tölti be, azt követően elnöki  teendői miatt lemond. A Testnevelési Egyetem rektori posztjára ketten pályáztak, Prof. Dr. Hamar Pál, az egyetem oktatási rektorhelyettese és Dr. habil. Sterbenz Tamás, a TE általános rektorhelyettese.

Ez a jelen, ami azonban a múltat illeti, az érdeklődők a Testnevelési Egyetem eddig eltelt 96 esztendejétől itt olvashatnak bővebben.

Üdvözöljük tehát a régi és az új hallgatókat a Testnevelési Egyetemen! Reméljük, hogy az előző évekkel ellenétben az aktuális tanévben a koronavírus-járvány nem hátráltatja majd az oktatást megszokott menetét, mert az ország egyik legszebb kampuszára járni felemelő érzés.   

Jó tanulást, tettrekészséget és remek napokat kívánunk mindenkinek!

Utolsó módosítás: 2021. augusztus 26. 20:01
nyomtatás
2023. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!