Remek lehetőségek korábbi és jelenlegi TE-hallgatóknak
2021. augusztus 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagyszerű lehetőségeket kínál és továbbiakat igyekszik megvalósítani a Testnevelési Egyetem jelenlegi és korábbi hallgatói részére az Alumni, Karrier és Speciális Szolgáltatások Iroda. Hogy pontosan miről van szó, azt Sebestyén László rektori tanácsadó mondta el, vele beszélgettünk.

Remek lehetőségek korábbi és jelenlegi TE hallgatóknak (Sebestyén László)

„Elöljáróban hadd szögezzem le, hogy a rektori tanácsadói feladatköröm mellett a munkámhoz tartozik az Alumni iroda működésének segítése és stratégiai elképzelések megfogalmazása – mondta Sebestyén László, aki 1976-ben végzett az akkor még Testnevelési Főiskolaként működő intézményben. – Mivel az Alumni működése kiemelt fontosságú, igyekeztünk növelni a létszámot, amelyet időközben sikerült is megdupláznunk.”

A rektori tanácsadó hozzátette, a Dr. Lőkös Dániel vezette irodának jelentősen fölértékelődött a szerepe, pláne most, a modellváltás küszöbén, ezért is fektet nagy hangsúlyt a kapcsolattartásra a jelenlegi hallgatókkal, valamint arra, hogy a HÖK-ön keresztül folyamatosan közvetítse a hallgatói igényeket.

„A Testnevelési Egyetem korábbi diákjai számára Alumni-kártyát állítottunk ki, de ezt a lehetőséget fejlesztve arra törekszünk, hogy a kedvezményekből a jelenlegi hallgatók is részesüljenek - fogalmazott a Rendőrtiszti Főiskola korábbi tanszékvezetője, aki 1979-től önvédelmet tanított az intézményben, majd friss TF-es doktori végzettségével megalapította a Testnevelési és Küzdősportok Tanszéket. – Ezzel a kártyával sikerült elérnünk, hogy egyetemi polgáraink is megkapják ugyanazt a kedvezményt, mint Alumni tagjaink. Sokfajta helyen vehető igénybe kedvezmény az egyetem környékén: vendéglátó és szálláshelyeken, kondicionáló és masszás szolgáltatást nyújtó partnereknél, de színházak is együttműködnek a Testnevelési Egyetemmel, sőt, az Operával is tárgyalunk kedvezmény biztosításáról. A korábbi 5-10 százalékról elmozdulva több helyen sikerült elérnünk az akár 30-40 százalékos kedvezményt. Összegezve elmondhatom, az elmúlt időszakban teljesült az a három fő elképzelésünk, hogy növeljük az Alumni tagok számát, bővítsük az együttműködő partnereink körét és sikerként értékelem, hogy sikerült a hallgatók bevonása a kedvezményezett körbe.”

Sebestyén László elmondta, meglátása szerint az Alumni kinőtte az irodai kereteket.

„Egyetemi rangú feladatok kerültek felszínre, ennek szellemében végezzük munkánkat. Kiemelt feladatom az Alumni nagykövetekkel való folyamatos kapcsolattartás, de közben dolgozom az oktatók, tanárok Nyugdíjas Klub Alumni-tagozat létrehozásán. Részt veszek az Alumni iroda munkájában is, kiválóan működünk együtt az irodát vezető Lőkös Dániellel, munkatársával Mikolovics Zsuzsannával és fiatal kollégánkkal, Fricska Martinnal.”

Egy szó, mint száz: a Testnevelési Egyetem kivételes lehetőségek megvalósítására törekszik a hallgatók mindennapjainak megkönnyítése érdekében.

A kedvezményes üzletek felsorolása az Alumni, Karrier és Speciális Szolgáltatások Iroda oldalán tekinthető meg.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!