Kerpel-Fronius tehetséggondozó program
2010. április 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az egyetem Szenátusa az egyetem tehetséges hallgatóinak felkutatására és folyamatos gondozására a szorosan vett egyetemi tanulmányok előtt, alatt és után 2007-ben az egyetem korábbi professzoráról, Kerpel-Fronius Ödönről elnevezett tehetséggondozó programot hozott létre.

A program elsődleges célja, hogy az egyetemre érkező, ill. itt tanuló tehetséges diákokra felfigyeljen és kiemelten kezelje őket. A programba alapvetően formális kritériumok (tanulmányi átlag, elért eredmények) alapján kerülnek be a hallgatók. Az így kialakult Kiválósági Listára felkerült hallgatók kb. 5%-a különböző kedvezményekben és segítségben részesülnek. A diákok a programba kerüléssel elsősorban kiemelt szakmai irányítást, ösztöndíj lehetőségeket kapnak. A programba való bejutás előfeltétele az egyetem Kiválósági Listájára való felkerülés

Az Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Kara felvételt hirdet a 2009/2010-es tanév Kiválósági Listájára.

A pályázatok beadási határideje 2010. április 30.

A Kiválósági Lista pontrendszere itt tekinthető meg, a pályázati űrlap innen tölthető le. A pályázatokat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre elektronikusan (a kitöltött pályázati űrlap csatolt fájlként való beküldésével) kell benyújtani.

Évfolyamonként a legjobb pályázatokat benyújtott hallgatókat személyes meghallgatásra hívjuk be. A Kiválósági Listára azok a hallgatók kerülnek be, akiket a Kar Tehetséggondozó Bizottsága a személyes elbeszélgetés alapján arra méltónak tart. A felvétel szempontrendszere itt olvasható.

Az egyetem Kiválósági Listájára tanulmányi, tudományos és egyéb kiemelkedő teljesítményeket összefoglaló pályázattal és személyes interjú után az egyetem adott évfolyamán tanuló 35 éven aluli hallgatóinak kb. 5%-a kerülhet fel.

További információk a Semmelweis Egyetem oldalán.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!