Önkénteseket keresünk!
2015. május 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2011-ben indította el a "Lapról hangra" nevű projektjét, azzal a céllal, hogy látássérült embertársaink számára is elérhetővé váljanak a nyomtatott sajtótermékek hírei. Az elmúlt években közel ezer önkéntes felolvasó csatlakozott, és mintegy 2600 cikket töltöttek fel. Számítógépről vagy mobilalkalmazásról is működik a felolvasás.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem első felsőoktatási intézményként kapcsolódott be ebbe a programba, és a hallgatók társadalmi felelősségvállalásának köszönhetően az elmúlt évben megkétszereződtek a meghallgatható anyagok. A Testnevelési Egyetem is csatlakozni kíván a programhoz, egyelőre önkénteseket keresek, akik vállalják, hogy időnként egy-egy általuk érdekesnek tartott cikket élőszóban eljuttatnak a látássérültekhez. Ennek módja az oldalon való regisztráció. Azt hiszem, nagyszerű lehetőség ez minden hallgató számára, hogy a sportélet híreit, a sporttal kapcsolatos nyomtatott tudásanyagokat közvetíthesse másoknak.

Azok, akik regisztrálnak, a felhasználói nevük után a TF-et is írják ki (például: mintakalmantf ), így tudom követni a program sikerességét, illetve legyenek kedvesek e-mailben jelezni a csatlakozásukat (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.). Köszönöm előre is, hogy hozzájárulnak a látássérültek tájékozódási és művelődési lehetőségeinek bővítéséhez!

Szilasi Judit, fogyatékosügyi koordinátor

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!