Hallgatói hírek

Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram

Kedves Hallgatók! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram 2016/2017. tanév második félévre vonatkozó pályázati kiírása 2017. március 9-én megjelent az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján.

Az ösztöndíjat a kormány alapította azzal a céllal, hogy a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló olyan diákokat támogasson, akik tanulmányaik ideje alatt esélyesek arra, hogy versenyszámukban olimpiai, paralimpiai, világ- vagy Európa-bajnoki érmet szerezzenek.

A programba a sportállamtitkárság tájékoztatása szerint olyan 35 évnél fiatalabb versenyzők jelentkezhetnek, akik kiemelkedő nemzetközi sporteredményeket értek el vagy teljesítményük alapján erre esélyesek, felsőoktatási intézmény hallgatói vagy az intézménybe már felvételt nyertek, valamint vállalják, hogy felsőfokú végzettséget, szakképzettséget szereznek.

Az ösztöndíj összegének alapja a mindenkori nemzeti felsőoktatási ösztöndíj, amelyet az elért versenyeredmények, illetve az ösztöndíj-kategóriák szerint differenciálnak. Az ösztöndíjra javasolt hallgatókat ennek megfelelően három – olimpiai, világ- és Európa-bajnoki helyezéseken alapuló – kategóriába sorolják. A 2016–2017-es tanév második félévében a havi támogatások összege 120 ezer és 240 ezer forint között van.

A jelentkezési (postára adási) határidő:  2017. március 20.

Bővebben az EMMI honlapján >>>

Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj,EMMI,Sportállamtitkárság