Magyarország jó tanulója − jó sportolója 2016
2017. április 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a „Magyarország jó tanulója − jó sportolója 2016” címmel azon tanulókat és hallgatókat kívánja kitüntetni, akik a 2015/2016. tanévben eredményes tanulmányi munkájuk mellett kimagasló sportteljesítményt nyújtottak.

A pályázat kiírásában közreműködő szervezetek:

Magyar Olimpiai Bizottság, Magyar Paralimpiai Bizottság, Nemzeti Versenysport Szövetség, Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség (Magyar Diáksport Szövetség, Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség), valamint a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete.

A pályázat célja:

  • az ifjúság ösztönzése
    • az eredményes tanulásra és magasabb szintű sportolásra
    • a szellemi és fizikai képességek folyamatos fejlesztésére
    • fizikai aktivitásra, rendszeres és egészségfejlesztő testmozgásra
  • a tehetségfelismerés, -gondozás és -kiválasztás, valamint az utánpótlás-nevelés célkitűzéseinek segítése
  • az egészséges életmód népszerűsítése
  • a becsületes játék, a fair-play szellemének ápolása
  • a legkiválóbbak méltó elismerésben részesítése

A pályázat díjazása:

A díjazottak a „Magyarország jó tanulója − jó sportolója 2016” címet elismerő miniszteri oklevelet kapnak a 2015/2016 tanévben elért eredményes tanulmányi munkájukért és kimagasló sportteljesítményükért.
 
A cím elnyerésére az alábbi három kategóriában nyújtható be pályázat:
  1. kategória: köznevelési intézmény 5-8. évfolyamos tanulója
  2. kategória: köznevelési intézmény nappali rendszerű iskolai oktatásban résztvevő 9-13. évfolyamos tanulója
  3. kategória: felsőoktatási intézmény teljes idejű képzésben részt vevő (nappali tagozatos) hallgatója

A cím elnyerésére az a tanuló vagy hallgató pályázhat, aki az alábbi feltételek mindegyikének megfelel:

  • A 2015/2016. tanévben valamely magyarországi köznevelési intézmény nappali rendszerű iskolai oktatásban résztvevő 5-13. évfolyamos tanulója vagy felsőoktatási teljes idejű képzésben részt vevő (nappali tagozatos) intézmény hallgatója.
  • A 2015/2016. tanévben (2015. szeptember 1. és 2016. augusztus 31. között) a Pályázati útmutató 4.2 pontban hivatkozott sportágak valamelyikének a 4.3. pontban felsorolt hazai országos bajnokságán vagy/és nemzetközi versenyén 1−6. helyezést ért el.
  • A kettő tizedesjegy értékre történő kerekítéssel – I. és II. kategóriában a magatartás és szorgalom jegyek kivételével − számított tanulmányi átlaga elérte az alábbi eredményt:
    1. kategória: a 2015/2016. tanév végén legalább 4,80
    2. kategória: a 2015/2016. tanév végén legalább 4,70
    3. kategória: a 2015/2016. tanév I. és II. félév átlaga* legalább 4,00

*A keresztféléves képzésben részt vevő első/utolsó évfolyamos hallgató esetében egy félév átlaga számítandó.

A pályázati dokumentáció részei:

A pályázat benyújtása:

A pályázat előzetes regisztrációt követően kizárólag elektronikus úton nyújtható be a pályázat hivatalos weboldalán.

Benyújtási határidő: 2017. április 28. 8 óra.

A pályázatok elbírálása:

A pályázatokat az Értékelő Bizottság egységes szempontsor alapján értékeli. Csak a Magyar Olimpiai Bizottság által regisztrált olimpiai, a Nemzeti Versenysport Szövetség által regisztrált nem olimpiai sportági szakszövetségek, valamint a Magyar Paralimpiai Bizottság és a köztestületébe tartozó fogyatékosok országos sportszövetségei által képviselt sportágak, továbbá a Pályázati útmutatóban felsorolt versenyek eredményei vehetők figyelembe. A pályázat díjazottjairól − az Értékelő Bizottság által felterjesztett javaslat alapján − az oktatásért felelős miniszter hoz döntést.

Értesítés a pályázat eredményéről:

A Pályázók a pályázat eredményéről a pályázati felületen értesülhetnek a döntést követő hét munkanapon belül. A díjazottak listája − oktatási intézményeik megjelölésével − közzétételre kerül a kormányzati portálon, az Oktatásért Felelős Államtitkárság vezető hírei között.

Díjátadás:

A „Magyarország jó tanulója − jó sportolója 2016” cím díjátadó ünnepsége 2017-ben kerül megrendezésre, amelyre a legmagasabb pontszámot elért díjazottak kapnak meghívást. A többi díjazott postai úton veheti át az oklevelet.A „Magyarország jó tanulója − jó sportolója 2016” cím díjátadó ünnepsége a 2016/2017. tanév végén kerül megrendezésre, amelyre a legmagasabb pontszámot elért díjazottak kapnak meghívást. A többi díjazott postai úton veheti át az elismerő oklevelet.

A pályázat részleteit a Pályázati útmutató tartalmazza.

További információ:

A pályázattal kapcsolatosan további információt Géczi Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelés-stratégiai referense nyújt a +36-1-795-4135 telefonszámon.
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!