Választható vízitúra
2018. augusztus 30.Rekreáció Tanszék

A Rekreáció Tanszék 2018-2019/I. (őszi félév) választható vízitúrájával kapcsolatos tudnivalók a következőek.

Választható vízitúra (ősz)

Időpont: 2018. szeptember 29-30. (szombat, vasárnap). Helyszín: Tiszafüred (Tisza-tó).

Feltételek:

  • A túra minden BSc, MSc és MA szakon, minden évfolyamon felvehető a tavaszi félévben, nappali és levelező tagozaton is.
  • Azok a hallgatók, akik a túrát a korábbi félévi tanulmányaik során teljesítették, részt vehetnek, de kreditet nem kapnak érte.
  • Amennyiben a tárgyat a meghirdetett időben teljesíti a hallgató, abban az esetben a tárgy gyakorlati jeggyel zárul, 2 kreditet kap érte.
  • A Rekreáció szakcsoport által meghirdetett választható tárgyat „Őszi vízitúra” a tanulmányai alatt minden hallgató csak egyszer veheti fel és egyszer teljesítheti a megadott 2 kreditért.

Jelentkezés: a neptunon meghirdetett felületen bejelentkezés és a kiírt összeg befizetése a neptunba szeptember 17-ig! A befizetést követően a szállás ellátás megrendelése miatt nincs mód az összeg visszafizetésére!

A túra költsége: 12.000 Ft, mely tartalmazza a kenukat, mentőmellényeket, evezést, túravezetőt, szállást 6-8 ágyas szobákban, vagy házakban, vacsorát és reggelit. Nem tartalmazza az utazás költségeit és a napközbeni étkezést (szombati ebéd, melyet a hajóban, vagy a parton fogyaszt el mindenki).

Program

  • A tábor egy 2 napos hétvégés program lesz, melynek költség vonzatait minden esetben a hallgatónak kell fedeznie.
  • Szombaton a megérkezés után vízre szállunk, evezünk 3-4 órát a Tisza-tó különleges területein, öblítő-csatornákban, betekintünk a madárrezervátumba és a Hortobágyi Nemzeti Park területére. Rácsodálkozunk rejtett vizekre, sulyommal benőtt tavakra, felfedezzük a tavi rózsák sokaságát, ismerkedünk az itt élő növény-és állatvilággal… Este vacsora, majd tábortűz és vidámkodás.
  • Vasárnap reggelizés után kenuzunk, a Jana fokon keresztül kievezünk az élő Tiszára, majd egy öblítő csatornán át megnézzük a Tisza-tó látványosságait. Rosszabb idő esetén a Termálfürdőt látogatjuk meg. Ezt követően csomagolunk és hazautazunk. Hazaérkezés vasárnap az esti órákban.

Utazás

  • Egyénileg: vonattal, vagy autóval.
  • Érkezés szombaton 10.00 - 10.30 között a Tiszafüred – Tópart kemping bejáratánál. Cím: 5350 Tiszafüred, Kistisza út 1-3.

A túráról pontosabb részleteket a bejelentkezések után minden hallgató a neptunon keresztül kap.

Táborvezető: Dr. Irmai István

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!