Választható gyalogos túranapok (Balatonfelvidék)
2019. január 30.Rekreáció Tanszék

A Rekreáció Tanszék 2019-es választható gyalogos túranapok „Balatonfelvidéki panorámatúra, tihanyi csodák” táborának időpontja: 2019. május 11-12. (szombat, vasárnap).

Minimum létszám: 12 fő, maximum létszám: 40 fő. Puhány, kreditvadász kalandorok kérem kíméljenek meg és ne jelentkezzenek erre a kurzusra! Teljesítménytúrára hasonlít a program és a menettempó.

Költségek

A kurzus költsége: 6000 Ft, amely tartalmazza a turistaház- jellegű vagy vendégházas szállást,(bejelentkezők létszámától függően), továbbá a térképeket és a GPS-készülékek betanítását, üzemeltetését. Tervezett szállás: Kosztolányi vendégház, Balatonfüred 3-4 fős apartman-elhelyezéssel. Ágyneműt kapunk.

Étkezés

Étkezés önellátó módon, A szombati és vasárnapi túra közbeni ebédre csomag elkészítését kérjük önállóan, illetve vasárnap reggelre is készülni kell. Szombaton (csak) este lesz lehetőség Balatonfüreden étkezni és vásárolni. A februári bejelentkezést követően a túravezető menü ajánlatot kér szombat vacsorára, a hallgatói visszajelzések alapján erre építve együttes étkezést is szervezhetünk.

Utazás

A vasúti menetrendhez igazodva tervezünk, de telekocsik szervezését sem ellenezzük. A túrák útvonala nem pontosan az indulási helyhez érkezik vissza, de az autósoknak azért lesz lehetőségük még néhány kilométert megtéve a járműveikhez jutni. Az utazás költségeit mindenki maga állja (amely 50 %-os kedvezménnyel fejenként oda-vissza vonattal kb. 2930 Ft + gyorspótjegy).

Odaút: Budapest Déli pu- 8,25  (Tapolcai vonat) – érkezés Aszófőre 10,5. Visszaút: Balatonfüred 15,59 (vagy 17,08) – érkezés Budapest Déli pu 17,59 (vagy 19,44 átszállva gyorsvonatra Székesfehérváron 19,28)

Részvételi feltételek

  • A kurzust bármelyik képzés hallgatója felveheti, ha nincs egyéb TF-es kötelezettsége, mivel K-hét szombatjára esik az első túranap. 
  • A kurzusra a neptunon kell bejelentkezni, ezzel együtt kiírásra kerül az önköltség neptunon keressztül.
  • Azok a hallgatók, akik a kurzust a korábbi félévi tanulmányaik során teljesítették, részt vehetnek, amennyiben marad szabad hely, de kreditet nem kapnak érte.
  • Amennyiben a tárgyat a meghirdetett időben teljesíti a hallgató, abban az esetben a tárgy gyakorlati jeggyel zárul, 2 kreditet kap érte.
  • A Rekreáció szakcsoport által meghirdetett választható tárgyat: osztatlan tanárképzésben „természetjáró túra” illetve többi szakon „gyalogos túranapok” néven a tanulmányai alatt minden hallgató csak egyszer veheti fel és egyszer teljesítheti a megadott kreditért.
  • A tárgy regisztrálása a Neptunban (lemondás nincs).
  • A túra teljesítése után a jegybeírás megtörténik.
  • Azok a hallgatók, akik nem teljesítik, de felvették a tárgyat,”aláírás megtagadva” bejegyzést kapnak. Figyelem: A meghirdetett kurzusról hallgatót törölni nem lehetséges, a befizetett összeg nem jár vissza, mi több a függő befizetések teljesítése nélkül nem kezdhető meg a következő félévi vizsgázás!

Tervezett program

  1. nap: Aszófő 11,00 – Kövesdi templomrom – Apáti templomrom – Barátlakások – Óvár – Kálvária – Tihanyi apátság – Belső-tó – Gejzírkúpok körtúra – Lóczy Lajos - NY-i partoldali ösvény – Gejzír forrásbarlang – Apáti hegy kilátója – Balatonfüred kikötő- Kosztolányi apartmanház. 22 km /480 méter emelkedővel
  2. nap: Kosztolányi apartmanház – Balatonarács – Tamás-hegy, Jókai kilátó – Koloska sziklák – Koloska-völgy – Recsek-hegy – Sárkány-lik – Nagy-mező – (tervezett tájékozódási gyakorlat helyszín) – Papsoka templomrom – Balatonfüred vá. 19 km / 485 méter emelkedővel

Választható gyalogos túranapok

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!