Tájékoztató a 2020. évi kötelező sítáborokról
2019. november 18.Rekreáció Tanszék

A 2020-as sítáborok időpontjai és a turnusok beosztása a TF tanítási rendjének megfelelően.

Sítábor 2020

  • Levelezők időpontja (együtt indulva a nappalisokkal): 2020 február 2-5. (4 nap / 3 éj). Résztvevők: BSc III. év Sport és rekreációszervező szak, rekreációszervező szakirány 18 fő
  • Nappalisok időpontjai:
    • 2020 február 2-8. (1. K-hét) (7 nap / 6 éj): BSc III. év Sport és rekreációszervező szak, rekreációszervező szakirány (37 fő)
    • 2020 február 24. – március 1.: Osztatlan tanárképzés 1. és 4. csoport hallgatói (36 fő)
    • 2020 március 1-7.: Osztatlan tanárképzés 2. és 3. csoport hallgatói (37 fő). Résztvevők még a pótlást teljesítő hallgatók, lenti névsor szerint.   

Megjegyzés: az Egyetem vezetése jóváhagyta a tábor költségtervét. Köszönjük a bejelentkezéseket.

A tábor lemondása csak rendkívül indokolt esetben lehetséges, pótlásra kizárólag egy év múlva kerülhet sor. Egyéni turnuscserét a TF tanítási kötelezettségek és a sítábori telített turnusok miatt nem lehet kérni. Az időpontokat a Tanulmányi Hivatallal egyeztettük, a TF-en látogatandó órák tanárai a  sítábor beosztásáról hivatalosan értesülnek. A névsorok e hirdetmény alatt olvashatók.

A táborozás helyszíne: Hotel Lomnistá, Jasenie 538,  976 75 Szlovákia. Elhelyezés: többágyas (3-4 fős) zuhanyzós, WC-s szobákban. A házban előadások tartására alkalmas étterem, klubszoba található. Ellátás: napi háromszori étkezés. Ebédre ebédcsomagot kapunk! A nagyétkűeknek javasoljuk szalonna, kolbász, hagyma vagy bármilyen más nassolnivaló hozatalát. A kint tartózkodás alatt nappalisoknak kétszer tudunk vásárlási lehetőséget biztosítani, illetve a sípályák mellett - ahová várhatóan a 3. naptól látogatunk - büfé üzemel.

Utazás: a TF által biztosított autóbusszal.

Síbérlet: a sítábor célja és tematikája szerint dolgozunk. A léchezszoktatást követően naponta vásárolt felvonóbérletekkel oldjuk meg a kötelező program felvonózását, ehhez a TF (a jóváhagyott terv szerint) minden nappalis hallgatónak 18.700 Ft-os támogatást, a levelezőknek 11.000 Ft-ot nyújt! Az ezen felüli összeget - amennyiben az utolsó napon szükséges - a helyszínen kell a hallgatóknak befizetni, ennek mértéke a hó és pályaviszonyoktól, a valutaárfolyamtól is függ; kb. 16 €/ fő legyen rá a nappalis hallgatóknál!

Biztosítás: egy síelésre is kiterjesztett Betegség, baleset és poggyász biztosítás része a csomagárnak. Kérem, hogy ezen felül minden résztvevő szerezze be az egészségügyi biztosítás igazolására szóló „Európai Egészségbiztosítási Kártyát” is, amelyet ingyenesen állítanak ki a kormányhivatalokban. Ez elektronikus úton is intézhető-, és megvárható a kiállítása az OEP hivatalaiban, pl. a Budafoki út 59, Teve utca 1/c, Váci út 73 A.

Az út (egyben a kurzus) lemondását a Sapiens Travel Utazási Iroda utazási szerződésében foglaltak szerint kell kezelni, különleges esetekben a táborszervező tanár közvetítésével kedvezmény kapható.

Befizetési kötelezettségek és határidők (a végső részlet 335 Ft/ 1 € feletti árfolyam esetén minimálisan növekedhet). Hallgatók átutalásai a Neptun rendszeren keresztül:

  • Nappalisok: 71.200 Ft/fő
    • Előleg (tanévkezdéskor): 7.200 Ft
    • Második befizetés határideje 2019 november 22-ig: 31.000 Ft
    • Végső részlet esedékes
      • 2020 január 10-ig (rekreációsok): 33.000 Ft                
      • 2020 január 17-ig (osztatlanosok): 33.000 Ft
  • Levelezők: 41.200 Ft/fő
    • Előleg (tanévkezdéskor): 4.200 Ft
    • Második befizetés határideje 2019 november 22-ig: 18.000 Ft
    • Végső részlet esedékes 2020 január 10-ig: 19.000 Ft

A részvételi díj tartalmazza: a szállás, teljes ellátás, buszos utazás, üdülőhelyi díj, a biztosítás költségeit. Nem tartalmazza a liftezés költségét, amely külön tétel, a TF 18.700 Ft-os (levelezőknek 11.000 Ft) támogatásával. Az oktatók és az oktatás költségeit természetesen a TF fizeti. Az Egyetem több mint 5,1 millió Ft összeggel viseli a kurzusok költségeit. Szlovákiában euró a fizetőeszköz! A helyszínen a forint átváltása kedvezőtlen!

Sífelszerelés előzetes:  a TF szertárából a tábor idejére ingyenesen kölcsönözhetők  sífelszerelések: sícipő, síléc és síbot. Ruhaneműt nem kölcsönzünk. A próbák időpontját az államvizsgák beosztása illetve a tavaszi órarend elkészülte után tudjuk megadni számotokra, ez január elejére várható. Szívesen vesszük (és jól jártok) ha ismerősöktől kértek kényelmes, lábatokra illő alpesi sícipőt, mert e tekintetben képtelenség 133 hallgatót jól kiszolgálni. Természetesen akinek van, az kérjük saját felszerelését használja majd.

Táborbeoszás >>>

Második tájékoztató a 2020. évi kötelező sítáborokról

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!