ÁlláSPORTál: hogy ne maradj egyedül!
2021. március 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagyszerű lehetőséget kínál nem csupán jelenlegi hallgatói számára a Testnevelési Egyetem: az Alumni, Karrier és Speciális Hallgatói Szolgáltatások Iroda keretében elkezdte működését az intézmény állásportálja. Erről, illetve a kezdeményezés hátteréről Dr. Lőkös Dániel irodavezetővel beszélgettünk.

ÁlláSPORTál: hogy ne maradj egyedül!

„Hallgatónk karrierlehetőségét igyekszünk támogatni a munkaerőpiac monitorozásával – hangsúlyozta keddi megkeresésünkkor Lőkös Dániel. – Segítségünkkel hamar értesülhetnek az aktuális lehetőségekről, egyszersmind megmutatjuk nekik a test- és sportkultúra, a testnevelés és a sporttudomány területéhez vezető kapcsolódási pontokat. Fontos megemlíteni, és kifejezetten törekedtünk is rá, hogy a Testnevelési Egyetemen már végzett hallgatóink is értesüljenek erről a lehetőségről, hogy ha úgy adódik, álláskeresésük kapcsán megfelelő támaszt biztosítsunk számukra.”

Az iroda vezetője hozzátette: a legnagyobb hazai munkaerőpiaci portálokkal működnek együtt, aminek köszönhetően a TE hallgatói már azt megelőzően értesülhetnek a legjobb lehetőségekről, hogy azok megjelennének a szóban forgó internetes oldalak híreiben, cikkeiben.

„Megfelelően kiépített csatornáink révén esélyt kínálunk jelenlegi vagy akár már végzett hallgatóinknak, hogy tanulmányuk mellett vagy annak befejezése után szakmai, gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek, s a lehető legjobban felkészüljenek a munka világára – folytatta Lőkös Dániel. – Egyebek mellett rutint szerezhetnek önéletrajzírásban, egyszersmind olyan technikákat tudunk mutatni, amelyeket felhasználva magabiztosabbak lesznek, és kedvezőbb helyzetből várhatják az állásinterjút. Egy szó, mint száz, jobban el tudják adni magukat.”

Az Alumni, Karrier és Speciális Hallgatói Szolgáltatások Irodájának vezetője külön kiemelte egyik munkatársa, Fricska Martin feladatkörét, aki az álláSPORTál mellett egy másik, nem kevésbé hasznos projektet is támogat

„Martin a legelőnyösebb együttműködés kialakítására törekszik az Alumni Kedvezmény Kártya Programmal – fogalmazott Lőkös Dániel. – Az infrastrukturális átalakítás miatt a kampuszon egyelőre nem elérhető szolgáltatásokat kutatja fel, hogy az ország egész területén a már végzett hallgatóink kedvező feltételekkel tudják elérni és használni azokat. Sok esetben ezeket a kedvezményes szolgáltatásokat a készülő megállapodások értelmében az egyetem jelenlegi hallgatói is igénybe vehetik.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!