Paralimpia: Ekler Luca ismét aranyérmes távolugrásban!
2024. szeptember 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kétszer is 550 centiméter fölé jutott távolugrásban és megnyerte a versenyszámot Ekler Luca a Párizsban zajló paralimpián.

„Csalódott leszek, ha nem védem meg a címemet távolugrásban” – nyilatkozta nekünk két héttel ezelőtt Ekler Luca a párizsi paralimpiára készülve. Nos, jelentjük: nem lesz csalódott, csütörtökön ugyanis kedvezőtlen időjárási körülmények között, esőben, hidegben megnyerte a távolugrók versenyét, így Tokió után Párizsban is aranyérmes lett legerősebb számában!

A TF inkluzív sportoktató szakirányú képzésének szakfelelőse ragyogó formában várta a viadalt. Az első sorozatban 552 centiméterre ugrott, második kísérlete pedig ennél is jobb lett, 556 centiméternél ért talajt. Óriási fölénnyel vezetett, riválisai megközelíteni sem tudták eredményét, csak az volt a kérdés a hátralévő négy sorozatban, mekkora különbséggel diadalmaskodik. Nos, sajnos nem tudott javítani, mert a harmadik, a negyedik, az ötödik és a hatodik kísérleténél egyaránt belépett, de ez is simán belefért, óriási győzelmet aratott, megelőzve a német Nele Moost és a kolumbiai Tatiana Karen Palomeque Morenót.

„Három célom volt a távolugrás versenyében: megjavítani a paralimpiai és a világcsúcsot, valamint megvédeni elsőségemet. Ebből sajnos csak az utóbbi sikerült, de azért büszke vagyok magamra, mert ilyen időjárási körülmények között nehéz volt ugrani. Sajnálom azokat a belépéseket” – nyilatkozta a TFSE 25 éves világklasszis paraatlétája.

Ne felejtsük el megemlíteni, hogy Ekler Luca edzője a TF egyetemi docense, a kétszeres fedett pályás Európa-bajnok távolugró, mind a mai napig magyar csúcstartó Szalma László, aki tavaly az „Év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője” díjat nyerte el.

Mint arról már beszámoltunk, 100 méteres síkfutásban ötödik lett, s vár még rá a 400 méteres síkfutás, amelynek előfutamait pénteken, döntőjét pedig szombaton rendezik meg Párizsban.

Paralimpia Ekler Luca ismét aranyérmes távolugrásban 2

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!