Evezés: két aranyérmet nyert az Európai Egyetemek Bajnokságán a TF-es Gadányi Zoltána
2024. szeptember 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az egypár- és a kétpárevezősök versenyében sem talált legyőzőre a TF büszkesége.

Augusztus 29. és 31. között Horvátország fővárosában, Zágrábban rendezték meg az evezősök számára az Európai Egyetemek Bajnokságát, amelyen a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, valamint a Széchenyi István Egyetem képviselte a magyar színeket. A mieink ragyogó eredményeket értek el: öt arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel Németországot megelőzve megnyerték az országok versenyét, míg az egyetemek csatájában a TF két aranyéremmel holtversenyben a harmadik lett a Zágrábi Egyetem és a Széchenyi István Egyetem mögött.

Evezés két aranyérmet nyert az Európai Egyetemek Bajnokságán a TF es Gadányi Zoltána2

A TF érmeit Gadányi Zoltána szállította, aki a normál súlyú egypárevezősök, illetve Polivka Dórával a normál súlyú kétpárevezősök versenyében is maga mögé utasította az egész mezőnyt! Zoltána az előfutamban rajt-cél győzelmet aratva tartott erődemonstrációt, a fináléban pedig 500 méter után élre állva verte meg vetélytársait, csaknem hét másodperccel megelőzve a második helyezett Kathryn Mole-t (Birminghami Egyetem).

A kétpárevezősöknél a Gadányi, Polivka kettős a reményfutamból jutott be a döntőbe, amelyben fantasztikus teljesítménnyel rajt-cél győzelmet aratott. A TF duója majdnem négy másodpercet vert a második helyen célba érő hazai párosra.

Itt jegyezzük meg, hogy a Magyar Evezős Szövetség jelentős súlyt fektet az egyetemi evezésre, illetve annak fejlesztésére, hiszen 2027-ben a Velencei-tavon rendezik meg a sportág Európai Egyetemek Bajnokságát.

Fotó: unisportcroatia

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!