TF-es érmek és helyezések a párizsi olimpián
2024. augusztus 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TF hallgatói jelentős mértékben járultak hozzá a XXI. században eddig megrendezett olimpiák második legtöbb magyar érmét hozó szerepléséhez.

Vasárnap véget ért a párizsi olimpia, a magyar küldöttség hat aranyat, hét ezüstöt és hat bronzot szerezve a 14. helyen zárt az éremtáblázaton, a XXI. században ennél több medáliát csak 2021-ben Tokióban (20) nyertek a mieink. Nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatói is fantasztikus eredményekkel járultak hozzá a sikerhez, összesen hat érmet szereztek!

Noha egyéniben nem alakult jól a versenye, a férfi párbajtőrcsapat tagjaként aranyérmes lett Koch Máté (BA Edző), míg a kardozóknál Rabb Krisztián (BA Edző) ezüstöt nyert csapatban. Két TF-es hölgy duplázott éremszerzésben, mind a kettő kajakozóként: Gazsó Alida Dóra (BA Edző) Csipes Tamarával második lett párosban, míg négyesben bronzérmes. Pupp Noémi (BA Edző) pedig két harmadik hellyel gazdagodott a négyes tagjaként, Fojt Sárával pedig kettesben is – egyformán 500 méteren. Sőt, Gazsó Alida Dóra megcsípett még egy pontszerző helyet is, egyesben ugyanis hatodik lett 500 méteren.

Pontszerzőként zárta a párizsi játékokat a 100 méteres gyorsúszásban szédületesen versenyző és negyedik helyen végző Németh Nándor (BA Edző), az öttusában parádés hajrával ugyancsak negyedikként célba érő Guzi Blanka (BSc Sport- és rekreációszervezés), Keszthelyi-Nagy Rita (BSc Sport- és rekreációszervezés) pedig ötödik lett a női vízilabda-válogatott tagjaként.

Ragyogóan szerepelt a tornászok erős mezőnyében Mészáros Krisztofer (BA Edző), az egyéni összetett döntőben a kilencedik lett, a helyezést tekintve nem sokkal maradt el tőle Bőhm Csaba (BA Edző), aki öttusában a 13. helyet szerezte meg. Küzdősportolóink bizonyosan jobb szereplésben reménykedtek, hiszen a cselgáncsozó Tóth Krisztián (BA Edző) Tokió bronzérmeseként már az első meccsét elveszítette, és a csapatversenyben sem termett neki babér. A birkózó Nagy Bernadett (BSc Rekreáció és életmód) kiesett a nyolcaddöntőben, a tekvandós Józsa Levente (BSc Rekreáció és életmód) alulmaradt első riválisával szemben. A triatlonos Kuttor-Bragmayer Zsanett (BSc Humánkineziológia) a 26. helyen végzett, az asztaliteniszező Madarász Dóra (MSc Sport mentáltréner) – Ecseki Nándor oldalán – kiesett a vegyes párosok első fordulójában, a kézilabdázó Palasics Kristóf (BSc Sportszervezés) pedig a férfi kézilabda-válogatott kapusaként a csoportkörben fejezte be a sokáig emlékezetes küzdelmeket.

Bár jelenleg nem jár a TF-re, mert júniusban már államvizsgázott, kiemelendő Krizsán Xénia teljesítménye is, aki hétpróbában remek teljesítménnyel lett  hetedik, messze túlszárnyalva az előző két olimpiáján elért eredményét.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!