Körösi Ágnes aranyéremmel zárta le a TF parádés szereplését az Európai Egyetemi Játékokon
2024. július 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Tizenhét éremmel zárta a TF a Miskolcon és Debrecenben megrendezett Európai Egyetemi Játékokat. Az utolsót, méghozzá aranyat Körösi Ágnes nyerte tollaslabdában.

Ezen a héten szerdán ért véget az idei Európai Egyetemi Játékok, amelynek Miskolc és Debrecen közösen adott otthont. Negyven ország négyszáz egyeteméről összesen ötezer sportoló érkezett a viadalra. Az eseményről természetesen nem hiányozhatott a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, és versenyzőink az idén is kimagaslóan szerepeltek: hat aranyat, három ezüstöt és nyolc bronzot szerezve a TF második lett az éremtáblázaton a Zágrábi Egyetem (13 arany, hat ezüst, öt bronz) mögött. Az utolsó érem, egy arany a tollaslabdázó Körösi Ágnesé lett, aki mind az öt mérkőzését szettveszteség nélkül nyerve lett első egyéniben.

„A kéthetes esemény első felében rendezték a csapatversenyt, ott minden párharcban két mérkőzést játszottam, szóval, kicsit fáradtan veselkedtem neki az egyéninek. Boldog vagyok, hogy ilyen jó teljesítményt nyújtva lettem első – mondta érdeklődésünkre a 28 éves sportoló, aki az utolsó évét kezdi a TF-en a tollaslabdaedzői levelező szakon. – November óta négy döntőben szerepeltem, megnyertem a tollaslabda MEFOB-ot is, szóval, eredményes időszakom van.”

Az idei Európa-bajnokságon a nyolcaddöntőig jutott, s nagy szívfájdalma, hogy nem sikerült kijutnia az idei párizsi olimpiára.

„Egyetlen versenyen múlt a kvótaszerzésem, emiatt azért csalódott voltam. A most szerzett aranyérmem mindenesetre kárpótol, mert mégiscsak az Európai Egyetemi Játékokon lettem első. Hamarosan Malajziába utazom egyhónapos edzőtáborba, szeptemberben ázsiai túrán veszek részt Indonéziában, Tajvanon, Vietnámban és Kínában, azt követően pedig maradok Európában. Májusban elkezdődtek a világbajnokság kvalifikációs versenyei, minden tőlem telhetőt megteszek a kijutás érdekében” – fogalmazott Körösi Ágnes.

Visszatérve az Európai Egyetemi Játékokra: a 18 magyar egyetem sportolói 16 aranyat, 18 ezüstöt és 24 bronzot szerezve elsők lettek az országok versenyében, amihez toronymagasan a legtöbb éremmel a TF-esek járultak hozzá.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!