Borhi Mihály aranyérmekkel zárta le nemzetközi kajakos pályafutását
2024. július 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Két nap alatt két aranyérmet szerzett a magyar négyes a rangos spanyolországi hosszú távú kajakversenyen. A hajóban ott ült a TF-hez ezer szállal kötődő Borhi Mihály is.

A 27 éves sportember a TF-en szerzett diplomát, a TFSE igazolt kajakozója és a klub vezető marketingese.  A napokban ráadásul értékes aranyérmekkel gazdagodott. A Spanyolországban megrendezett hosszú távú nemzetközi kajakversenyen ugyanis két nap alatt kétszer végzett az első helyen társaival, a 34 esztendős Boros Adriánnal, a szakág magyarországi csillagával, valamint két fiatallal, az egyaránt húszéves Varga Olivérrel és Aradi Bátorral.

„Európa-bajnoki szintű mezőny gyűlt össze Spanyolországban, a csehek, a portugálok, a britek, a dánok, az olaszok, a németek és a spanyolok is erős hajót indítottak az ötezer méteres távon – mondta megkeresésünkre Borhi Mihály. – Az első versenyt szombaton Sanabriában rendezték, mintegy ezer néző előtt, a másodikat pedig másnap Valladolidban, ahol szintén ezrek izgulták végig a csatát.”

Izgalomból ugyanis nem volt hiány.

A szombati versenyen nyolcszáz méterrel a cél előtt még szinte teljesen együtt haladt a mezőny. Borhi Mihályék ekkor óriási hajrát vágtak ki, és a cseh, valamint a portugál egységet is megelőzve elsők lettek. Ez a diadal akkora lökést adott nekik, hogy vasárnap rátettek még egy lapáttal, és rajt-cél győzelmet aratva a második aranyérmet is besöpörték, ugyancsak a cseh és a portugál hajó előtt.

„Tavaly két ezüstéremmel gazdagodtunk, idén pedig úgy voltam vele, hogy akár egy éremnek is örülök majd. Ehhez képest két arany lett belőle, nagyon boldogok vagyunk – folytatta Borhi Mihály. – Május vége óta készültünk erre az embert próbáló versenyre, sikerünk értékét tovább növeli, hogy szombat hajnalban érkeztünk meg Spanyolországba, s aznap már hajóba is kellett szállnunk. Igyekeztünk presztízskérdést csinálni a tavalyi bajnok spanyol hajó megelőzéséből, a hazaiak végül egyik napon sem lettek dobogósok…”

És milyen az élet: Borhi Mihály úgy tervezte, ez lesz pályafutása utolsó nemzetközi kajakos versenye.

„Tökéletes lezárása ez a nemzetközi karrieremnek, ezen a rangos viadalon két aranyérmet szerezni számomra kiemelkedő eredménynek számít!”

Borhi Mihály aranyérmekkel zárta le nemzetközi kajakos pályafutását 2

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!