Kijutott a párizsi olimpiára Józsa Levente, a TFSE tékvandósa!
2024. március 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Három magyar tékvandós is szerepelhet az idei párizsi olimpián, egyikük Józsa Levente, a TFSE fiatal csillaga.

Szenzációs hétvége! Bulgáriában olimpiai selejtezőt rendeztek az elmúlt napokban a tékvandósoknak, amelyen három magyar versenyző is rajthoz állt: a Márton ikrek (Viviána és Luána), valamint Józsa Levente, a TFSE csillaga.

A férfiak 68 kilogrammos súlycsoportjában induló, mindössze 21 esztendős sportoló ellenállhatatlanul versenyezve kvótát szerzett az idei párizsi olimpiára, miután bejutott a döntőbe. Minthogy kategóriánként 2-2 kvótát kínált a viadal, a finálékat meg sem rendezték, már a döntőbe jutás párizsi repülőjegyet ért. Józsa Levente a legjobb nyolc közé jutásért moldovai, a negyeddöntőben dán, a kvótáért rendezett elődöntőben pedig izraeli ellenfelet vert meg fantasztikus teljesítményt nyújtva. Utóbbi mérkőzésén riválisa az utolsó másodpercekben már fel is adta a küzdelmet, akkora fölényben volt a magyar tékvandós.

A TFSE-t 2021 óta erősítő, folyamatosan fejlődő Józsa Levente mellett Márton Viviána is olimpiai kvótát szerzett. Az ugyancsak parádés teljesítmény nyújtó hölgy Magyarország első női tékvandós olimpikonja lesz. Testvérének, Luánának sajnos nem sikerült a kvótaszerzés, de így is ragyogó az összkép, hiszen három magyar tékvandós is ott lesz Párizsban: Márton Viviána, Józsa Levente, valamint a már korábban kvótát szerzett Salim Omar Gergely.

Fotó: Borhi Mihály

Kijutott a párizsi olimpiára Józsa Levente a TFSE tékvandósa

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!