Egészen a második helyig „úszta magát” a TF
2023. december 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az összetett pontversenyben az előkelő második helyen végzett a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem csapata a Gödöllőn megrendezett egyetemi és főiskolai úszóbajnokságon (MEFOB).

Már önmagában szép mutató, hogy a több mint 300 fős mezőnyből minden tizedik a TF-et képviselte az úszók egyetemi és főiskolai bajnokságán, a MEFOB-on, amelynek ebben az évben Gödöllő adott otthont.

Összesen 34 sportolónk – közöttük Bernek Péter már visszavonult rövid pályás világ- és Európa-bajnok, valamint Sztankovics Anna ifjúsági olimpiai bronzérmes – húzott TF-es úszódresszt november 25-én, hogy megmutassa, egyetemünk nemcsak szárazfölön tud sikereket elérni, hanem vízben is.

Mint mindig, az igazolt és az amatőr úszók külön-külön futamokban indultak az egyes távokon, és az első nyolc helyezés számított bele az összetett versenybe, amelyen a TF a második helyen végzett a Semmelweis Egyetem mögött.

Úszóink közül kiemelkedő teljesítményt nyújtottak érmeseink, Jancsurák Marcell (50 m gyors, Kovács Beatrix (50 m mell), Kovács Boglárka (50 m mell), Molnár Melani (50 m pillangó), Pákozdi Máté (4x100 vegyes váltó), Szöllősi Borbála (100 m mell), Sztankovics Anna (100 m mell) és Tomka István (200 m vegyes).

Úszó MEFOB összetett eredmények:

  1. Semmelweis Egyetem 150
  2. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem 118
  3. Debreceni Egyetem 112
  4. Budapesti Gazdasági Egyetem 107
  5. Budapesti Corvinus Egyetem 106
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!