Vitorlázás: korábbi TF-es hallgatók a világbajnok magyar csapatban!
2023. december 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A magyar egység nyerte meg a vitorlázók csapat-világbajnokságát, a 13 tagú együttesben négyen is a TF-en végeztek korábban!

Óriási eredmény, káprázatos siker! Nagyszerű teljesítménnyel, a döntőt gyakorlatilag végig uralva a Berecz Zsombor vezette magyar együttes győzött a Star Sailors League Gold Cup elnevezésű versenyen, amely a vitorlázók csapat-világbajnokságának tekinthető. A Kanári-szigeteken rendezett eseményen a Sámánok elnevezésű gárda a legjobb 32 között kapcsolódott be a küzdelembe, amelyen 56 nemzet csapata indult. Minden résztvevő ugyanolyan SSL 47-es hajóval szállt vízre. A magyar csapat kapitánya a tokiói olimpián finndingiben ezüstérmes Berecz Zsombor volt. A végső helyezések a vasárnapi fináléban dőltek el: a magyar hajó szinte végig vezetett, és – a verseny honlapja szerint – az olaszokat, a hollandokat, valamint a spanyolokat megelőzve végzett az élen, s ezzel a magyar vitorlázás egyik legnagyobb sikerét aratta.

A 13 fős csapatot Adorján Csaba, Bakóczy Róbert, Berecz Zsombor, Goszleth Marcell, Gyapjas Zsombor, Huber Lél, Lillik Ákos, Majthényi Szabolcs, Németh Áron, Németh Domonkos, Takácsy Levente, Tomai Balázs és Varjas Sándor alkotta. Óriási büszkeség a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemnek, hogy közülük Bakóczy Róbert, Gyapjas Zsombor, Majthényi Szabolcs és Takácsy Levente egyaránt a TF-en végzett korábban.

A finndingiben világ- és Európa-bajnok Berecz Zsombor az MTI-nek nyilatkozva elmondta: a csapat tagjai saját költségükön vettek részt a versenyen.

„Talán ez is volt az egyik erősségünk, mert az volt itt, aki nagyon itt akart lenni, mindent beleadva, félretéve családot, munkát, mindenki erre áldozta a szabadidejét.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!