Büszkeség a TF-nek: az év atlétája lett Krizsán Xénia és Ekler Luca!
2023. november 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

TF-es siker a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) év végi gáláján: a szervezet díjazta Krizsán Xéniát és Ekler Lucát is, utóbbi versenyzőnek Szalma László az edzője.

A hétvégén a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen rendezték meg a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) hagyományos év végi gáláját, amelyen díjazták az év legjobb atlétáit is. A hölgyeknél kettős sikert aratott a TF, hiszen Krizsán Xénia, az egyetem hallgatója lett az év női atlétája, míg a paraatlétáknál Ekler Luca kapta meg a díjat, aki két diplomát szerzett már a TF-en, amelyen ő az inkluzív sportoktató szakirányú képzés szakfelelőse. Az MTK-ban sportoló Krizsán Xénia negyedikként végzett a budapesti világbajnokságon hétpróbában, a TFSE-t erősítő Ekler Luca pedig a párizsi paraatlétikai világbajnokságon 200 és 400 méteres síkfutásban, valamint távolugrásban arany-, 100 méteres síkfutásban ezüstérmet szerzett kategóriájában, előbbi két számban világcsúccsal. Edzője, Szalma László a TF Atlétika tanszékének egyetemi docense, a távolugrás magyar csúcstartója 1985 óta.

Büszkeség a TF nek az év atlétája lett Krizsán Xénia és Ekler Luca2

„Kimondottan jól sikerült ez az évem, összeállt a munkánk, amelyet elvégeztünk a világbajnokság előtt, nagyon örülök ennek az elismerésnek. A gálán hívták fel a figyelmemet arra, hogy sorozatban ötödször lettem az év női paraatlétája. Remélem, jövőre is lesz esélyem a díj elnyerésére, mert az azt jelentené, hogy jól alakult számomra a párizsi paralimpia – mondta megkeresésünkre Ekler Luca. – Áprilistól fél állásban a TF-en dolgozom, mellette tanítok két egyetemen, fantasztikus tapasztalni, hogy a parasportban dolgozók milyen lelkesedéssel igyekeznek kamatoztatni és átadni tudásukat.”

Az év férfi atlétája a budapesti vb-n kalapácsvetésben bronzérmes Halász Bence lett, s díjat vehetett át a rendezvényen dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, dr. Fürjes Balázs NOB-tag, Székely Dávid, az MTVA M4 Sport csatornaigazgatója, valamint Spiriev Attila, a MASZ korábbi sportigazgatója is.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!